[ Danka]

Napsat něco o sobě není vždy jednoduché. Jsem člověk jako každý jiný. Jsem energická, tvrdohlavá a spontánní, proto nemám problém zapojit se do akcí na poslední chvíli. Ráda bych, asi jako každý, procestovala celý svět, protože takové zážitky vám nikdo nikdy nevezme. Čtyři roky, které jsem strávila na slunném ostrově Kypr mi přinesly spoustu nádherných chvil a způsobily, že jsem se zamilovala do slunce a moře. Přesto miluji i zimu, bruslení, lyžování a bláznění se v sněhu. Nejkrásnější je, když promrzlá přijdu k rozehřátému krbu. Neodmítnu chutnou večeři při svíčkách s dobrým vínem a příjemnou společností. Miluji přírodu, koně, dobré knihy, tanec a turistiku. Nemám ráda samotu. Můj cestovatelský sen: Austrálie, Nový Zéland a Kanada.

Další články

Nejčtenější

09.09.2011
Sever Sardinie trochu jinak
8282 přečtení
17.02.2011
Dubaj - lyžování v poušti
5394 přečtení
03.02.2011
Edinburg a okolí - 3v1
4369 přečtení
03.02.2011
Ryanairem do 27. týdne bez dokladu
4209 přečtení
03.02.2011
Na západě ostrova Kypr
3476 přečtení

Nevědomost na "checkinu" v USA

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2632 x

Ani v USA nemusí být vždy všichni tak informováni, jak bysme mnohokrát čekali. Nedávno nám volal pan X, že stojí v Denveru na "checkinu" a paní na "checkinu" ho nechce pustit, protože nemá vízum do Kanady. Jeho letenka totiž měla být s přestupem v Torontu (Kanada).  Let měl koupený na trase Denver (USA) - Toronto (Kanada) - Vídeň (Rakousko).

Pan X je Slovák a anglicky se dorozuměl jen tak, aby ho paní na "chackinu" nějak pochopila a také aby jí krkolomně vysvětlil, že on je Slovák a víza do Kanady nepotřebuje. Paní na checkinu se  s ním bohužel nechtěla bavit a odmítla ho "nacheckovať". Představte si situaci, kde při stejném letu tam (Vídeň - Toronto - Denver) nemáte žádný problém a zpět vás nechtějí přijmout do letadla, protože nemáte vízum do země, pro kterou slovenský občan víza nepotřebuje. Ke vší té smůle nemá paní na "checkinu" ani nejmenší chuť a snahu si své počínání ověřit.

Pan X neztratil hlavu a zavolal nám, přičemž nám celou situaci popsal. Ale jak mu pomoci? Volat kanadskému konzulovi pro ČR, aby paní na "checkinu" vysvětlil, že se mýlí? Nebo jej poslat na informace? Na pobočku letecké společnosti? Ale co když to nestihne do konce "checkinu"? Nezbývalo než zkusit přesvědčit tu osobu na "checkinu" přímo přes telefon. Avšak když pan X požádal paní, aby si od něho převzala telefon, abychom jí vysvětlili, že slovenský občané víza do Kanady nepotřebují, tak s námi paní odmítla  komunikovat. Najednou vše začala řešit s panem X a následně si ověřovat její mylnou informaci. Po deseti minutách už pan X držel v ruce palubní vstupenku. Takže vše nakonec dobře dopadlo.

Díky této zkušenosti každému doporučuji, aby za každé situace neztráceli hlavu. A to i v případech, kdy někam cestujete a máte na "checkinu" nemalé problémy způsobené nevědomostí letištních pracovníků. Vždy se dá vše vyřešit. Pokud vás přece jen "nenacheckují" na let, který stíháte, máte ho zakoupený a let nebyl zrušen, vždycky si od pracovníka vyžádejte doklad, proč se tak stalo a proč právě vám byl odepřen vstup. Takový doklad se pak dá postoupit letecké společnosti a za nesprávné se žádá náhrada.

Samozřejmě vždy doporučuji zkontrolovat si vízovou povinnost vůči zemi, do které cestujete v dostatečném předstihu. Nezapomeňte si také zkontrolovat platnost cestovního dokladu, který by měl být obecně platný minimálně 6 měsíců po příjezdu z dané země. Vždy ale záleží na samotné destinaci, kterou se chystáte navštívit.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.