[ Danka]

Nemám ráda nudu a stereotyp, asi proto je velmi obtížné připoutat mě k jednomu místu. Rada cestuji, poznávám nová místa, a také kultury. Nejvíce energie vím načerpat při pobytu v přírodě, při sportu a pohybu, na slunci, no a když prší, tak v dobrém spánku:) Mám ráda jízdu autem, je jedno kam se vezu, ale na Slovensku je to určitě cesta směr Žilina - Martin. K mému životu patří rodina, přátelé a společnost s dobrou náladou a úsměvem na tváři

Další články

Nejčtenější

24.07.2014
Azorské ostrovy - nedotknuté místo uprostřed Atlantiku
12455 přečtení
31.05.2011
Autem do Londýna
5976 přečtení
03.02.2011
Navštivte romantické Benátky
3333 přečtení
03.06.2011
Výlet na Plitvická jezera
3156 přečtení
08.03.2011
Tip na jarní procházku
2950 přečtení

Navštívili jsme exotický Egypt

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2693 x

Ani nevím proč, ale Egypt nepatřil mezi místa na dovolenou, kde bych toužila strávit pár dní odpočinku. Letos to bylo rozhodnutí na poslední chvíli, vše bylo vyprodáno a nakonec nás tedy vítr zavál do Hurghady.

Nebylo by špatné odskočit si i teď, v sychravých podzimních dnech a jet se vyhřát se do slunečného Egypta.

Egypt leží na dokonalém místě, díky kterému má podnebí, které umožňuje celoroční koupání v Rudém moři. Kvůli přístupným cenám si dnes exotickou dovolenou může dopřát skoro každý. Teplota vzduchu koncem srpna byla asi 40°C a voda v moři byla také dostatečně prohřátá. Připadali jsme si, jakoby jsme se koupali v teplém čaji.

Egypt nabízí kromě čistého moře, krásných pláží i turisticky atraktivní místa. Jsou to hlavně výlety do Luxoru a Káhiry. Na nás bylo velmi horko, abychom se na tato místa vydali, takže snad se nám to při příští návštěvě podaří.

Hurghada patří mezi nejnavštěvovanější a největší letovisko s délkou zhruba 50 km. Můžeme zde najít perfektně vybudované hotelové resorty, výbornou stravou, služby všeho druhu a čisté pláže s úchvatným podmořským světem. Setkali jsme se tu s lidmi, kterým stačí pohled na moře a relaxují v bazénech,i jejich děti si zase vyřádí na tobogánech.

Náš hotel se nacházel v jižní části Hurghady. Jih je známý širokými písčitými plážemi s pozvolným vstupem do moře, které jsou ideální hlavně pro děti a neplavce, což my nejsme. Takže plavání v moři jsme si moc neužili. Jeden den pobytu jsme si vyhradili na výlet lodí na ostrov Giftun, spojený se šnorchlováním, potápěním a zastávkami u korálových útesů. Směřují  sem denně desítky lodí s turisty, protože ostrov je známý svými krásnými plážemi a neuvěřitelně čistým mořem. Pokud budete mít štěstí, tak kromě barevných rybiček uvidíte i delfíny.

Sedm dní uběhlo jako voda a mohu říct, že ani Egypt nezklamal. Určitě se sem ještě někdy vrátíme, protože jsme si vlastně skoro nic, co je třeba v Egyptě vidět, ani neprohlédli smiley

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

Fotogalerie

 

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.