[ Danka]

Nemám ráda nudu a stereotyp, asi proto je velmi obtížné připoutat mě k jednomu místu. Rada cestuji, poznávám nová místa, a také kultury. Nejvíce energie vím načerpat při pobytu v přírodě, při sportu a pohybu, na slunci, no a když prší, tak v dobrém spánku:) Mám ráda jízdu autem, je jedno kam se vezu, ale na Slovensku je to určitě cesta směr Žilina - Martin. K mému životu patří rodina, přátelé a společnost s dobrou náladou a úsměvem na tváři

Další články

Nejčtenější

24.07.2014
Azorské ostrovy - nedotknuté místo uprostřed Atlantiku
12517 přečtení
31.05.2011
Autem do Londýna
5997 přečtení
03.02.2011
Navštivte romantické Benátky
3354 přečtení
03.06.2011
Výlet na Plitvická jezera
3181 přečtení
08.03.2011
Tip na jarní procházku
2971 přečtení

Relaxujte v regionu Turiec

Přidáno: 08.03.2011 | Přečteno 2166 x

Zima je stále v plné síle a mnozí z nás přemýšlejí, kam vyrazit a nadýchat se čerstvého zimního vzduchu. Myslím, že dobrou volbou je navštívit region Turiec, který nabízí relax pro každého - lyžaře, snowboardisty, běžkaře, ale i ty, kterým stačí procházka nebo případně termální bazény a pobyt v sauně.

Region nám nabízí tři významná lyžařská střediska. Jsou to:
                                                 
1. lyžařské středisko Winter Park Martinky na Martinských holích. Je to největší a nejvýše položené středisko v Turčianské kotlině a tyčí se nad městem Martin. Středisko je známé množstvím přírodního sněhu, nádhernou přírodou a výhledem na všechny slovenské hory. Je zde 12 sjezdovek různých obtížností, vleky a šestisedačková lanovka. Dále množství stravovacích zařízení, možnost ubytování, mnoho parkovacích míst, půjčovny lyží, ski servis a veškeré služby potřebné pro strávení příjemných chvil.

2. lyžařské středisko Jased - Jasenská dolina. Nachází se 12 km jihovýchodně od Martina v nadmořské výšce 540 m n.m. Toto středisko je velmi dobře přístupné díky udržované příjezdové cestě. Ve středisku je čtyřsedačková lanovka a dalších 6 vleků různých obtížností. Jsou zde vybudovány 3 běžecké tratě o celkové délce 7 km. Celý areál je osvětlen. Lyžařská sezóna trvá podle klimatických a sněhových podmínek od poloviny prosince do konce března.

3. Snowland Valčianská dolina - středisko se nachází v Lúčanské části Malé Fatry, asi 13 km od města Martin. Tento sportovně - relaxační areál byl vybudován jako moderní příměstské středisko. Ve Snowlandu je vybudována moderní čtyřsedačka a 5 lyžařských vleků. Pro příznivce bruslení je k dispozici přírodní kluziště. Umělé osvětlení ve středisku umožňuje návštěvníkům večerní lyžování. V okolí areálu je 12 km běžeckých tratí. Možnost ubytování a stravování nám nabízí stylová restaurace Humno.

Po dni stráveném na lyžích doporučuji navštívit Aquapark v Turčianských Teplicích. Provoz aquaparku je celoročnídíky termální vodě ve venkovním bazénu. Návštěvníci si mohou vyzkoušet tobogány, sedací bazén a mnoho dalších atrakcí.

Vzhledem k tomu, že zima ještě tak brzy neskončí, tak možná i já zatoužím opět vidět tento region, který nabízí vše pro strávení zimní dovolené nebo prodlouženého víkendu. Připojí se někdo? wink

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.