[ Luboš]

Jsem typ člověka, který bere práci jako koníček. Pokud lze, tak při ní v první řadě relaxuji. Mám velmi rád samotu a klid. Miluji přírodu a pokud mi to práce dovoluje, trávím čas na venkově. Nesnáším lež řečenou přímo do očí a nekompetentnost některých lidí. Ze zemí, které jsem dosud navštívil, se mi nejvíc líbilo Chorvatsko a mým cestovatelským snem je Austrálie.

V jaké hodnotě je vaše letenka, tak hodnotné jídlo vám na palubě letadla nabídnou...

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2783 x

Pokud patříte mezi cestující, kteří již letěli několika leteckými společnostmi a ochutnali jste nejednu "leteckou kuchyni", tak se při čtení tohoto článku velmi divit nebudete.

Pokud však vaše zkušenosti s létáním a ochutnáváním jídel nejsou až tak bohaté, tak se díky této krátké exkurzi do leteckých kuchyní dozvíte i to, která společnost vám na palubě nabídne kaviár, šampaňské nebo jen obyčejné rizoto.

Na úvod je určitě třeba říci, že jídla, které konzumujete ve výšce několika kilometrů jsou slanější a neobsahují kyselé přísady. Estonské aerolinie vám vzhledem ke svému nízkému rozpočtu nabídnou maximálně bagetu, chlebíček nebo rizoto s maximálně třemi hrášky.

Ruská společnost Aeroflot nabízí sice bohaté menu, ale povídá se, že na palubách jejich letadel se cestující "krmí" zbytky jídel, které se nespotřebovaly dole na zemi.

Abych vás však úplně neodradil od stravování v letadlech, tak společnost Emirates nabízí skutečně pohádkové menu, které obsahuje masité pokrmy s přílohami (rýže, houstičky...), samozřejmostí jsou saláty a dezerty. V byznys třídě vás kromě hlavního jídla čeká i chutný předkrm. Zde se samozřejmostí stává i suši, jehněčí maso, tiramisu či pravé anglické čaje. Za takovou kvalitu si však musíte slušně připlatit. Teď je to jen na vás, jestli si dopřejete gumové maso za standartní cenu nebo chutné jídlo, za které si budete  muset sáhnout hlouběji do kapsy.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nemá právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.