[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13943 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10473 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10197 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4324 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3885 přečtení

Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč

Přidáno: 25.07.2014 | Přečteno 13942 x

Sardinie se velmi často označuje jako Karibik Středomoří. Má nádherné průzračné moře se 100 odstíny modré a zelené barvy a různorodé pláže – bílý, růžový písek, štěrk s pískem.

 

 

STŘEDOMOŘSKÁ KARIBSKÁ PERLA

 

Sardinie je velmi rozmanitá a členitá. Má nádherné hory, jeskyně, krásné pláže. Nachází se tady i hodně národních parků.

Sardinie je velmi čistá, není ničím znečisťována, není zde žádný průmysl a tedy i výrobky – jako mléko, sýry a maso jsou také velmi kvalitní.

Olivový olej, který se zde vyrobí je určen jen pro domácí trh a nikam se nevyváží. Nežijí zde jedovatí hadi ani nebezpeční brouci.

I vás napadlo – ráj na zemi?

Myslí si to i naše kolegyně Veronika, která tento kouzelný ostrov také navštívila a napsala o tom ve svém blogu.

 

TYPICKÁ SARDINSKÁ BARBAGIA

 

Na východě ostrova je krásná příroda, i národní parky.

Oblast Barbagia je typicky sardinská. Je tady velmi rozšířený chov ovcí. Jsou zde usedlosti – salaše, kde pastevci ovce chovají a i vyrábějí různé výrobky – sýry, med, klobásy, víno...

 Pro zajímavost – na Sardinii žije asi 1,5 mil. obyvatel a je zde přibližně 4,5 mil. ovcí. Kolik ovcí připadá na jednoho obyvatele si už spočítejte sami wink

 

Domky se slaměnou střechou (viz obrázek níže) si můžete pronajmout během své dovolené. V nich si můžete vyzkoušet netradiční dovolenou na "sparťanský" způsob. Za domky je malý bazén, ve kterém se můžete vykoupat.

Domky jsou postavené v horách, kde je absolutní klid, žádné obchody, přeplněné promenády, prostě jen příroda. Takže, ten, kdo si chce odpočinout od civilizace, má na to v Barbagii jedinečnou příležitost. smiley

 

OSTROVY A OSTRŮVKY

 

Sardinie je obklopena množstvím ostrůvků. Nejznámější je asi souostroví Santa  Maddalena, které leží na severovýchodě.

Ostrovy jsou opuštěné a neobývané. Roste tu celoročně zeleň, je zde množství voňavých rostlin a květin – např. tymián, rozmarýn.

Podloží moře je žulové a spolu se sluncem vytváří nádherné barvy vody. Pláže tvoří bílý písek a  jsou jedny z nejkrásnějších.

 

NA PLÁŽI ROBINSONA CRUSOE

 

Pláže CALA LUNA se nacházejí pod pohořím na východě ostrova. Na pobřeží je množství jeskyní, které vytvářejí s plážemi a mořem nádherné scenérie. Natáčel se zde i Robinson Crusoe. Tato část ostrova je známá pěstováním a výrobou červeného vína.

 

 

STINTINO – NEDÁ SE NEZAMILOVAT

 

Asi nejkrásnější pláže jsou na severozápadě Sardinie v oblasti Stintino. Je zde nádherný sněhobílý jemný písek, mělká voda, velmi teplá a křišťáľově čistá.

Nevěříte? Přesvedčte se sami.

Nabídku kompletních zájezdů vám rádi vypracujeme i u nás v cestovní kanceláři.

Pokud vám více vyhovuje dovolená na vlastní pěst, letenky, ubytování a pojištění najdete jako samostatné služby na našem portálu. Z bratislavského letiště létá za přijatelné ceny přímá linka společnosti Ryanair do Alghera.

 

 

Výběr aktuálních akčních letenek do Alghera:

Špeciální ponuka letenek

KamOdkudCestaSpoločnosťKonečná cena s taxami
AlgheroBratislava[obousměrná]Ryanair889,- Výběr termínů
AlgheroBudapešť[obousměrná]Wizz Air3 105,- Výběr termínů
Ceny jsou konečné, zahrnují letenku, taxy a poplatek za vystavení.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.