[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13891 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10440 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10161 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4310 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3876 přečtení

Kouzelná Matmata a Douz

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2751 x

Rádi byste navštívili ostrov Djerba, ale nechce se vám jen nečinně ležet u moře a nevíte kam jinam jít? Určitě nevynechejte alespoň tyto dvě nádherná místa-Matmata a Douz, které leží na pevnině Tuniska, ale z Djerby je to k nim jen skok.

Vesnička Matmata se nachází uprostřed hornatého regionu, kde průměrná nadmořská výška nepřesahuje 700 m. Při výstupu na vrchol kopce vás přivítá nápis Matmata. Z tohoto kopce je opravdu nádherný výhled na celé okolí.

Matmata je velmi zvláštní vesnice, protože si zde místní obyvatelé stavěli příbytky pod povrchem země. Stačí ujít pár metrů a dostanete se do dvora domu, z něhož se dá vejít do jednotlivých pokojů. Ty jsou vymalované bíle. Všude mají velký pořádek. V létě jim v pokojích obklopující zem zajišťuje příjemný chládek a v zimě zase udržuje teplo.

Dnes se tato obydlí využívají i jako obchody a hotely - můžete si zaplatit pokoj, což určitě doporučuji, protože na noc strávenou v podzemním hotelu se jen tak lehce nezapomíná.

A kam se ještě vypravit? Vydejte se na místa, která proslavil film Hvězdné války.

Dalším kouzelným místem je Douz, tzv. "Brána Sahary". Douz je typická pouštní oáza, u níž už začíná opravdová písečná poušť. Je to dost velké město, které je známé svými čtvrtečním trhy, na kterých se dá koupit např. vlna, datle i krmivo pro velbloudy, ale samozřejmě i jiné zboží.

Douz je výchozím bodem pro výlety do nitra Sahary. Snad nejlákavějším výletem je projížďka na velbloudech, která trvá asi hodinu. Nezapomeňte si půjčit i hábit, ať to má tu správnou atmosféru. Nestojí to mnoho. Je docela zajímavé sledovat krajinu z výšky možná i 2 m a ještě se při tom příjemně pohupovat.

Na památku z Tuniska a jako důkaz, že jste překonali sami sebe a vysadli jste na velbloudí záda, si při odchodu můžete zakoupit svou fotografii, kterou najdete připevněnou na nástěnce. Vyfotili vás totiž hned na samém začátku, když jste ještě přemýšleli, zda raději nezesednete.

Pokud by vás neoslovili ani velbloudi, můžete vyzkoušet jízdu na terénních autech. Řeknu vám, že je to pořádný adrenalin. Je potřeba to vyzkoušet, opravdu to stojí za to.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

Fotogalerie

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.