[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13892 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10440 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10161 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4310 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3876 přečtení

Hammam: Turecké lázně

Přidáno: 21.07.2011 | Přečteno 2478 x

Pokud rádi navštěvujete wellness centra u nás a chystáte se na dovolenou do Turecka, určitě si nenechte ujít příležitost navštívit turecké lázně Hammam. Dokonale si odpočinete a zrelaxujete nejen tělo, ale i mysl.

 

 

 

Jelikož jsem měla možnost vyzkoušet originální turecké lázně, mohu vám to jen doporučit. Po příjemném přivítání jsme začali se zahříváním těla v suché a parní sauně. Když bylo tělo dostatečně zahřáté, přibližně po 30 minutách, dovedli nás do další místnosti, kde se nás ujali příjemní lidé. Zde začala dokonalá očista těla.

Masér nebo masérka (mohli jsme si vybrat), nám udělali peeling celého těla speciálními rukavicemi, které dokonale odstraní starou a odumřelou část pokožky. Všechny nečistoty z nás spláchli vodou, kterou měli nachystanou v kovových miskách. Bylo to velmi příjemné, ale to nejpříjemnější nás teprve čekalo.

 

Po peelingu přišla na řadu mýdlová masáž. V nádobách měli připravenou mýdlovou pěnu, kterou nanášeli na naše těla speciální síťkou upletenou z rostlinných vláken a ušitou jako pytel. Tuto síťku namočili do pěny, pytel nafoukli vzduchem a pak z něj stáhli pěnu. Za chvíli jsme byli jako sněhuláci. Když bylo mýdlové pěny dostatek, začalo se s mýdlovou masáží. V místnosti, ve které dělají tuto proceduru, je velmi teplo a vlhko. Díky tomu se tělo neustále zahřívá a všechny procedury jsou ještě účinnější. Peeling spolu s mýdlovou masáží trval přibližně 30 minut.

 

Po sprše se nás ujali další milí lidé, kteří nás utřeli dosucha, zabalili do suché osušky a doprovodili nás na lehátko, na kterém jsme si příjemně odpočinuli. Tím začala relaxace mysli. Za chviličku pro nás přišel masér, který nás odvedl do místnosti, ve které bylo příjemné přítmí a vůně. Hrála tam relaxační hudba. Dostali jsme olejovou masáž, která byla balzámem na tělo i duši a opravdu se nám povedlo dokonale zrelaxovat i mysl. Cítili jsme se jako malá miminka. Ach!

 

Prostředí i lidé byli opravdu příjemní, a to také přispívá k dokonalé relaxaci. Pokud budu mít možnost znovu navštívit turecký Hammam, určitě si to nenechám ujít. A co vy?

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

 

Fotogalerie

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.