[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13338 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6912 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6507 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3894 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3393 přečtení

Čím jet do Chorvatska?

Přidáno: 02.02.2011 | Přečteno 6506 x

Chystáte se letos na dovolenou do Chorvatska? Řešíte dilema, jak se tam co nejrychleji a co nejlevněji dostat? Máte na výběr ze tří možností: můžete jet autem, autobusem nebo letadlem.

Pokud pojedete autem připravte šoféra na pořádnou dávku trpělivosti. Uvážíme-li, že pojedeme cca do středu Chorvatska, tedy Zadaru, tak bude cesta autem průměrně trvat 9 hodin. Záleží na tom, jakou trasu si zvolíte, zda půjedete přes Rakousko a Slovinsko nebo jen přes Maďarsko a také, jak dlouhé přestávky budete mít. Náklady na cestu jsou různé, záleží hlavně na spotřebě auta. Průměrná cena je asi 50 EUR / osoba při čtyřčlenné posádce.

Pokud nemáte auto, tak máte možnost využít autobus. Tuto službu poskytují hlavně cestovní kanceláře, které nabízejí komplexní balíčky od ubytování, stravy, pojištění až po dopravu. U tohoto způsobu se však musíme značně podřídit odjezdu autobusu a také přestávkám během cesty. A jak dlouho asi trvá cesta autobusem? Je třeba počítat s tím, že cesta autobusem trvá přibližně 12 hodin a průměrná cena autobusového jízdenky je asi 80 EUR na osobu.

A pokud chcete využít nejpohodlnější a nejrychlejší dopravu, tedy leteckou, připravte se na to, že cena bude mnohem vyšší. Ze Slovenska totiž nelétá žádný charterový let. Přímé lety nabízí pouze letecká společnost Danube Wings, a to lety do Rijeky, Zadaru a Splitu. Nejlevnější letenku koupíte od 176 EUR / osoba. Reálně se však ceny letenek pohybují mnohem výš, což je pro rodinný rozpočet velká zátěž. Ještě loni se dalo do Chorvatka letět se Sky Europe za "směšné" ceny, avšak Sky Europe už dolétali.

Zbývá nám jen doufat, že největší nízkonákladový přepravce na Slovensku - Ryanair nás příští rok překvapí a zařadí do letového řádu i Chorvatsko.

 Záleží tedy jen na vás a také na "velikosti" vaší peněženky jak se ke "Slovenskému moři" dostanete.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.