[ Gabika]

Jsem typická Váha, někdy potřebuji být středem pozornosti, jindy vyhledávám samotu. Miluji jedinečnost, i proto jsem studovala literaturu a filozofii. Zbožňuji meziválečnou literaturu, expresionismus a neumím se nasytit Smrekova vitalismu. Více cestuji prstem po mapě, než ve skutečnosti, o to víc se zajímám o zážitky ostatních. Nemám vysněné místo - pro mě je úžasné každé, kde cítím vnitřní klid a harmonii. Neodmyslitelně ke mně patří kniha, káva, kvalitní červené víno a samozřejmě moji nejbližší.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Proč jsou nízkonákladové lety nízkonákladové?
17044 přečtení
26.11.2014
Benátčanům překážejí kolečka na kufrech
10586 přečtení
03.02.2011
Chorvatská "MHD" nebo smích skrz slzy
5050 přečtení
03.02.2011
Malebné Živogošče
4639 přečtení
01.06.2011
Sexy letušky na obálce Playboye
4219 přečtení

Co se stane, když udeří do Airbusu A380 více blesků najednou?

Přidáno: 03.06.2011 | Přečteno 3164 x

Odpověď je jednoduchá - nestane se vůbec nic. Amatérské video zachytilo, jak do letadla A380 udeřilo několik blesků najednou, letadlu ani cestujícím se ale nic nestalo.

Letadlo společnosti Emirates Airlines se blížilo k letišti Heathrow v Londýně právě ve chvíli, kdy na nebi zuřila silná bouřka. Krátce před přistáním do něho udeřilo několik blesků. Blesk trefil místo, kde se nachází kabina pilotů a zazněl silný úder.

Silný elektrický výboj však neublížil ani pilotům a ani žádnému cestujícímu, letadlo dokonce za pár minut přistálo bez jakýchkoli problémů na letišti.

Letadlo zasažené blesky se podařilo zachytit Chrisovi Dawsonovi, který se chystal na to, aby si udělal po dobu bouřky pár záběrů blesků, avšak netušil, že se mu naskytne až takový neobyčejný "úkaz". Mně určitě nehrozí, že někdy takové video nebo fotku udělám, jednak nebývám na letišti a radši jsem po dobu bouřky nejradši "schovaná" v bezpečí domova a zavírám před nimi oči, jakoby jsem si je chtěla zvěčnit crying.

Bezpečnostní technik serveru Flightglobal David Learmouont se vyjádřil tak, že to, že stroj přistál bez komplikací a nikomu se nic nestalo, není nic neobvyklého. Myslí si, že do tohoto největšího dopravního letadla A380 může v pohodě udeřit blesk i několikrát za rok bez toho, aby letadlu způsobilo jakýkoli problém.

Tato situace byla přece jenom čímsi výjimečná, protože nešlo jen o jeden blesk, ale o několik blesků najednou. Je možné tedy konstatovat, že Airbus A380 tak aspoň obstál v neplánované zkoušce bezpečnosti.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.