[ Gabika]

Jsem typická Váha, někdy potřebuji být středem pozornosti, jindy vyhledávám samotu. Miluji jedinečnost, i proto jsem studovala literaturu a filozofii. Zbožňuji meziválečnou literaturu, expresionismus a neumím se nasytit Smrekova vitalismu. Více cestuji prstem po mapě, než ve skutečnosti, o to víc se zajímám o zážitky ostatních. Nemám vysněné místo - pro mě je úžasné každé, kde cítím vnitřní klid a harmonii. Neodmyslitelně ke mně patří kniha, káva, kvalitní červené víno a samozřejmě moji nejbližší.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Proč jsou nízkonákladové lety nízkonákladové?
17021 přečtení
26.11.2014
Benátčanům překážejí kolečka na kufrech
10578 přečtení
03.02.2011
Chorvatská "MHD" nebo smích skrz slzy
5050 přečtení
03.02.2011
Malebné Živogošče
4638 přečtení
01.06.2011
Sexy letušky na obálce Playboye
4217 přečtení

Nechtějte je rozhněvat

Přidáno: 01.06.2011 | Přečteno 2371 x

Když se řekne letuška, tak si většina z nás představí subtilní děvče, které by nedokázalo ublížit ani mouše. Svoji představu letušky byste však měli co nejrychleji změnit u letušek hongkongských aerolinek.

Hongkongské aerolinie přišly s jedinečným nápadem - naučí své letecské průvodce bojovému umění Kung Fu. Představitelé aerolinek chtějí tímto krokem pomoci letuškám se zvládnutím nedisciplinovaných pasažérů, kteří mohou být i nebezpeční.

Minimálně třikrát do týdne se totiž v letadle objeví cestující, kteří jsou pod vlivem alkoholu a jejich zvládnutí bývá náročné. Letušky se však bojovému umění neučí pro to, aby pasažéry zastrašovaly, ale aby je hlavně chránily před těmi méně disciplinovanými.

Pokud jde o samotné bojové umění, tak to se nazývá Wing Chun - to spojuje v sobě to nejlepší z Kung Fu stylů a jeho velkou výhodou je to, že se využívá na boj zblízka. Je tedy ideální pro letadlo a jeho málé uzavřené prostory. Toto bojové umění se považuje spíše za "jemnější", avšak v době ofenzivy na vás jako "jemnější" působit nebude, protože dobře mířené tahy jsou zaměřené na krk, nos a intimní části těla.

V reálné praxi se vyskytl jeden případ, kdy mladá letuška mohla využít získané poznatky, jen tedy trochu v jiném provedení než bychom čekali... Dvacetidvouletá letuška Lumpy Tang se musela postarat o opilého cestujícího, kterému se udělalo nevolno.

Díky tréninku si prý zlepšila fyzickou kondici a mohla se postarat o obézního opilého muže. Lumpy Tang nastoupila na pozici letušky poměrně nedávno a vyjádřila se, že počáteční reakce na výcvik byly nejdříve smíšené, avšak brzy se jí tento "sport" zalíbil. I když se nedá dopředu předpovědět, co se v letadle stane, tak toto bojové umění je velmi rychlé, a tak umožnňuje velmi rychle reagovat i na nepředvídatelné situace.

Kdo ví, jestli s podobným nápadem přijdou i evropské aerolinky. Nechme se překvapit.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.