[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
10004 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5972 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4596 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4164 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3493 přečtení

Egypt a jeho "faraonova pomsta"

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 4595 x

Egypt - země zašlé slávy pyramid a faraónů, zahalená tajemstvím, záhadami a mystikou, rozpáleného pouštního písku a životadárného Nilu. O dovolené v Egyptě sní asi každý. Jsme plní očekávání nových zážitků, poznání země, krásné čokoládové pokožky jejich obyvatel, ale hlavně každý touží po zaslouženém odpočinku.

Na dovolenou do Egypta jsme se velmi těšili. Zejména na jeden ze sedmi divů světa - pyramidy v Gíze. Cesta k nim byla sice dlouhá a náročná, ale finální pohled na pyramidy, které se tyčily jen kousek od městečka Káhira, stál opravdu za to.

Všude kolem otravní místní prodavači nabízející egyptské suvenýry za babku nebo vás chtěli jen vyfotit s jejich domácím mazlíčkem, velbloudem. Samozřejmě ani my jsme neodolali. Po pyramidách následovala Sfinga, návštěva Egyptského muzea s několikahodinovou prohlídkou, během níž jsme si ani tak nestihli všechno prohlídnout. Dále návštěva parfumerie a na závěr už jen obchůdek s papyrusem a přednáška o jeho výrobě. Vybrat si jen jednu z možností nebylo možné smiley. Jeden z našich snů byl tímto splněn.

Neskutečná horka, únava a nedostatek tekutin se však po výletu projevily i na našem zdraví. Postihla nás totiž neslavná "faraonova pomsta", kterou během návštěvy Egypta zná téměř každý. Koupelna a toaleta se staly nedílnou součástí naší dovolené na celé tři dny. Nepomohla ani "domovina" nalačno každé ráno, ani léky z domu. Museli jsme vyhledat lékaře a dostat injekce a léky proti našim potížím. Vyjít na slunce bylo pro nás nemožné a návštěvy restaurací jsme si museli také nachvíli odpustit. Nemohli jsme se dočkat vytouženého návratu domů, na Slovensko.

Navzdory těmto zdravotním potížím, byla naše dovolená v Egyptě jedna z těch nejlepších a určitě na ni budeme ještě dlouho vzpomínat jen v dobrém. Návštěvu Egypta vřele doporučuji každému.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.