[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
9972 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5964 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4583 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4158 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3483 přečtení

Jak přežít pád letadla?

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 5963 x

Letecká doprava patří mezi nejbezpečnější způsob dopravy. Lidé ji proto poměrně často využívají. Je rychlá, pohodlná a častokrát i levnější než přeprava jiným dopravním prostředkem.

Možná se to bude zdát na první pohled absurdní, ale skutečně existuje návod, jak se připravit na pád letadla a hlavně, jak tento pád přežít. Odborníci a různé studie doporučují několik následujících rad.

Za nejbezpečnější místa v letadle se považují sedadla umístěné blíže k ocasu, případně sedadla umístěné do pátého řady od nouzového východu. Pravděpodobnost přežití nehody také stoupá, pokud je sedadlo umístěno spíše u uličky než u okna. Až kolem 80% nehod se stává během prvních 3 až 5 minut letu nebo posledních 10 minut.

Odborníci doporučují obout si na let vhodnou obuv, vyhnout se pantoflím, případně podpatkům. Lepší je mít na sobě oblečení s dlouhým rukávem. Nejvhodnější jsou materiály z bavlny, případně vlny. Tyto materiály totiž patří mezi nehořlavé a lépe nás ochrání před požárem, případně jiným poraněním způsobeným při nehodě.

Na začátku letu si pozorně poslechněte bezpečnostní pokyny, které bude hlásit steward, i když se může zdát, že je znáte nazpaměť. Přece jen "opakování je matka moudrosti". Určitě se připoutejte. I když vám to může být nepříjemné, je lepší mít pás zapnutý během celého letu.

V případě nehody si v první řadě dejte na obličej kyslíkovou masku vy a až poté pomáhejte ostatním cestujícím. Jestliže začne v letadle hořet, tak se nejlépe ochráníte částí vlastního oblečení.

V rámci prevence se před letem a ani během něj nedoporučuje požívat alkoholické nápoje nebo tabletky na spaní.

Dojde-li k samotné nehodě, je třeba zachovat klid a chladnou hlavu. Při pádu do vody se záchranná vesta nafukuje až venku a ne v letadle. Pokud dopadnete na pevný povrch, snažte se vzdálit od letadla co nejdál.

Všem ale přeji, aby se vám nikdy nic takové nestalo.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.