[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
10006 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5976 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4597 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4165 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3493 přečtení

Kam na Velkou noc? Přece na Velikonoční ostrov!

Přidáno: 01.06.2011 | Přečteno 2509 x

Kdyby někdo hledal nejodlehlejší místo na zemi, tak by ho našel právě tady. Velikonoční otrov v jižní části Tichého oceánu patří Chile. Byl objevený na Velkou noc v dubnu v roce 1772 Holanďanem Roggeveenem. Právě podle těchto svátkú dostal ostrov jméno.

Je to nejvýchodnější ostrov Polynésie a skládá se z dvaceti sopečných keželů. Nejbližší civilizace odtud je na Pitcairnových ostrovech, kam by vám stačilo přeplavat jen 2 000 km. Když nepočítáme pár vyčnívajících skal obývaných mořským ptactvem, tak všade kam dohlédnete je jen samé moře.

Ostrov je známý velkými kamennými lidskými hlavami jako zbytky megalitické kultury. Na ostrově stojí stovky těchto obrovských soch ze sopečných vyvřelin. Jedna z verzí tvrdí, že tady stávaly na ochranu, aby odradily nepřátele.

Hlavní sezóna na ostrově trvá od září do dubna, ale navštívit se dá i po celý rok. Nejteplejším měsícem je únor, nejvíce prší v květnu.

Až do šedesátých let se sem dalo dostat pouze lodí a i to jen dvakrát do roka. Teď se sem dostanete letadlem, ale jen s chilskou společností LAN. Žádná jiná letecká společnost tuto destinaci totiž nenabízí. Dostat se sem se dá buď ze Santiaga de Chile, nebo z Tahiti. Let na ostrov je pro cestující malým svátkem. Ledadla, která létají tuto trasu jsou nejmodernější boeingy a starostlivost o pasažéry je příkladná. Po mezipřístání totiž letadlo pokračuje dále do Francouzské Polynésie a na Tahiti.

Skuteční cestovatelé tvrdí, že je na ostrově potřeba zůstat aspoň několik dní a strávit co nejvíc času procházkami. Až tehdy se dá totiž pocítit skutečná magie tohoto ostrova. Tak tolik moje inspirace pro náročné, ale i nenáročné cestovatele.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.