[ Danka]

Nemám ráda nudu a stereotyp, asi proto je velmi obtížné připoutat mě k jednomu místu. Rada cestuji, poznávám nová místa, a také kultury. Nejvíce energie vím načerpat při pobytu v přírodě, při sportu a pohybu, na slunci, no a když prší, tak v dobrém spánku:) Mám ráda jízdu autem, je jedno kam se vezu, ale na Slovensku je to určitě cesta směr Žilina - Martin. K mému životu patří rodina, přátelé a společnost s dobrou náladou a úsměvem na tváři

Další články

Nejčtenější

24.07.2014
Azorské ostrovy - nedotknuté místo uprostřed Atlantiku
12455 přečtení
31.05.2011
Autem do Londýna
5977 přečtení
03.02.2011
Navštivte romantické Benátky
3336 přečtení
03.06.2011
Výlet na Plitvická jezera
3157 přečtení
08.03.2011
Tip na jarní procházku
2952 přečtení

Vydejme se na Maltu

Přidáno: 09.09.2011 | Přečteno 2769 x

Ostrov Malta se řadí mezi nejkrásnější místa na světě. Já osobně jsem tuto zemi ještě nenavštívila, ale jazykový pobyt v této zemi by se mi určitě zamlouval, možná i několikrát do roka.

Malta má cca 400 tisíc obyvatel. Hlavním městem je město La Valletta. Ostrovní stát Malta leží ve Středozemním moři jižně od Sicílie. Skládá se ze tří osídlených ostrovů - Malta, Gozo a Comino. Tyto ostrovy jsou tvořené nízkou vápencovou plošinou s nejvyšším vrcholem Rabat tyčícím se do výšky 253 m.

Podnebí je zde středomořské s horkým suchým létem a mírnými vlhkými zimami. Hlavním odvětvím národního hospodářství a zdrojem příjmu je stavba lodí, která zaměstnává velkou část obyvatelstva. Důležité je také zemědělství, které v dostatečné míře obstarává potravu pro obyvatelstvo. Pěstuje se zde pšenice, brambory, hrozny a jižní ovoce. Chovají se zde prasata, skot, drůbež a kozy.

Malta je zcela soběstačná, co se týče zemědělských produktů, proto se téměř nic nedováží ani nevyváží. Vyvážejí se pouze ruční výrobky a suvenýry. Velmi důležitým se stal v posledních letech turistický ruch, který je zdrojem finančních příjmů. Nezávislým státem se Malta stala v roce 1964 a členství v Evropské unii má od roku 2004.

Hlavním používaným jazykem na Maltě je malština a angličtina. Množství agentur nabízí jazykové pobyty, takže se zde setkáte s mladými lidmi z celého světa.

Malta patří k státům, ve kterých se jezdí vlevo.

Nachází se zde jedno mezinárodní letiště známé jako letiště Luqa. Národní leteckou společností je Air Malta. Malta je také bohatá na historické památky. Tři z nich se nacházejí na seznamu UNESCO. Ostrov můžeme nazvat také slunečním rájem ve středomoří. Je to ideální místo pro ty, kteří si chtějí odpočinout a zároveň se zdokonalit v cizím jazyce.

Toto léto se sem ještě nechystám, ale možná jsem někoho inspirovala a ostrov plný slunce a zábavy bude patřit alespoň na pár dní někomu z vás.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

Fotogalerie

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.