[ Danka]

Nemám ráda nudu a stereotyp, asi proto je velmi obtížné připoutat mě k jednomu místu. Rada cestuji, poznávám nová místa, a také kultury. Nejvíce energie vím načerpat při pobytu v přírodě, při sportu a pohybu, na slunci, no a když prší, tak v dobrém spánku:) Mám ráda jízdu autem, je jedno kam se vezu, ale na Slovensku je to určitě cesta směr Žilina - Martin. K mému životu patří rodina, přátelé a společnost s dobrou náladou a úsměvem na tváři

Další články

Nejčtenější

24.07.2014
Azorské ostrovy - nedotknuté místo uprostřed Atlantiku
12455 přečtení
31.05.2011
Autem do Londýna
5977 přečtení
03.02.2011
Navštivte romantické Benátky
3336 přečtení
03.06.2011
Výlet na Plitvická jezera
3157 přečtení
08.03.2011
Tip na jarní procházku
2952 přečtení

Na Krétu nestačí jet jen jednou

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2928 x

Snem nejednoho cestovatele je navštívit jeden z největších řeckých ostrovů - Krétu. Kdo hledá soukromí, určitě ho najde ve středisku Plakias s množstvím soukromých pláží a zajímavých míst v okolí, jakým je například turisticky přitažlivý Knossos i rušné přístavní městečko Rethymno. Nechte si pohrát teplý vítr s vašimi vlasy a naplno si užívejte krásy, které vám tento ostrov nabízí.

Kdo hledá odpočinek, má rád přírodu, slunce a moře, nepřeplněné písečné pláže a zajímá ho historie řeckých bohů, pak je Kréta místo, kde toto vše najde. Strávili jsme zde 12 slunečních dní, na které velmi rádi vzpomínáme.

Kréta je největší z řeckých ostrovů a zároveň pátý největší ostrov ve Středozemním moři. Má dvě letiště. Naše dovolená začala nočním letem do Chanie a transferem cca 2,5 hod. do střediska Plakias v jižní části ostrova. Když jsme vystoupili z autobusu, přivítal nás velmi silný teplý vítr, takže kufry posloužily jako závaží, aby nás neodfoukl. Jižní pobřeží je známé častým silným větrem, na který jsme si za pár dní zvykli. Zajímavé je, že i některé stromy vyrostly šikmo ve směru větru. Na pláži jsme všechny věci museli zatížit kameny, aby je vítr neodfoukl.

Plakias je středisko, kde si hluk a diskotéky neužijete. Je tady mnoho krásných romantických, skoro soukromých pláží (často i nudistických). Najdou se i místa vhodná pro vyznavače potápění, kteří si zde přijdou na své. Určitě se vyplatí půjčit si auto a vydat se poznat pobřeží. Cesty jsou vhodné i pro méně zkušené řidiče, aut na silnicích je málo a jsou to většinou jen turisté.

Kréta je velmi členitá a hornatá. Vedle cest můžeme najít odpočívadla, z nichž jsou úžasné pohledy na krajinu. Během dvou dní, kdy jsme měli auto, jsme navštívili pláž Preveli, kde se do moře vlévá sladkovodní řeka. Pak pláž Matala, která je známá skalním útesem s množstvím jeskyní. Cestou jsme navštívili proslulý Knossos, kde jsou archeologické pozůstatky minojského paláce. Druhý den naše cesta vedla na severní část ostrova do rušnějšího přístavního městečka Rethymno. Pobřeží tu lemuje množství hotelů, taveren s řeckými specialitami a také je zde možnost si něco nakoupit či vykoupat se.

Pár dnů dovolené určitě nestačí na to, aby turista poznal celý ostrov. V budoucnu bychom chtěli navštívit i jiná místa, o kterých jsme zatím jen slyšeli a jezdili po nich jen prstem na mapě.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.