[ Monika]

Už jako 5-letá jsem díky mým rodičům poprvé uviděla moře - tu nekonečnou nebesky modrou, od slunce se třpytící hladinu plnou života. Byla to láska na první pohled a dodnes je to moje srdeční záležitost. Nejdříve mi cestování umožnili rodiče, s kterými jsem navštívila Sardínii, Malorku, Korfu, Elbu, Korsiku, Tunis, Itálii či Chorvatsko a později jsem už cestovatelské zážitky získávala s přáteli. Cestování a cestovní ruch mě natolik ohromilo, že jsem se rozhodla i pro studium v oblasti cestovního ruchu, které jsem úspěšně dokončila :) Kromě moře miluji pohyb, sport, jahody, naší přírodu, moji labrado-retrieverku Duffy a samozřejmě svého chlapa ;)

Témata

Další články

Nejčtenější

16.05.2014
Zelenomodrý Zakynthos
2995 přečtení

Zelenomodrý Zakynthos

Přidáno: 16.05.2014 | Přečteno 2994 x

Moje další služební cesta směřovala do Řecka, konkrétně na dva krásné ostrovy Iónského moře – Zakynthos a Korfu. Nejdříve jsme navštívili Zakynthos a projeli jsme ho v rámci naší infocesty témeř celý.

 

 

 

KRÁSY OSTROVA

 

Zakynthos má přibližně 410 km2 a autem se dá přejet za 1 den, po velmi kvalitních cestách je to asi 120 km okolo ostrova. Zakynthos mě okouzlil už při příletu, už z výšky bylo vidět jak je celý zelený a  ta nádherná tyrkysová voda vábila už z letadla.

Zakynthos je nejznámější svojí pláží Navajo, na které se na nachází vrak ztroskotané pašerácké lodě z roku 1980, která uvízla na této krásné tyrkysové pláži. Na pláž Navajo se dá dostat dvěma způsoby, buď po moři loďkami nebo se dá přijet autem na vyhlídku na útes nad pláží. Je zde udělaná malinká plošinka, ze které se dají nafotit úžasné záběry vraku lodě.  

Velmi pěkný výlet je i plavba k modrým jeskyním. Plavíte se necelou hodinku podél skalních útesů na menších loďkách a kapitán vás zaveze přímo i do některé z jeskyň.

Ostrov je známý i výrobou kvalitního a chutného olivového oleje. Během našeho poznávání jsme zavítali do jedné továrny na výrobu tohoto zlatého zázraku. Po krátké prohlídce a výkladu od pěstování olivovníků až po zpracování zralých oliv v lisovně a konečného balení nám nabídli na ochutnávku 4 druhy oleje – česnekový, pomerančový, citrónový a přírodní. Člověk by nevěřil jak úžasný může být kousek čerstvého pečiva namáčeného v oleji. Samozřejmě jsem neodešla bez jedné plechovky pomerančového zázraku.

Z míst, které jsme navštívili na Zakynthosu se mi nejvíc líbilo město Tsilivi, tvoří ho malebné klikaté uličky plné příjemných řeckých taveren a kaváren. O něco živěji a komerčněji  na mě působilo město Laganos, velmi oblíbené a vyhledávané středisko pro mladé. Nachází se zde krásná dlouhá písečná pláž, mnoho barů, diskoték a restaurací.

Zakynthos mě velmi překvapil svojí zelení, a také krásnými plážemi a úžasně zbarveným mořem. Podle mě je to jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů, které jsem zatím navštívila. Vřele doporučuji.

Pokud byste chtěli letět na tento nebo na jiný řecký ostrov, výhodné ceny letenek najdete zde.

 

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Spoeočnost CK Malko Polo, s.r.o  jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

FOTOGALERIE

 

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.