[ Danka]

Nemám ráda nudu a stereotyp, asi proto je velmi obtížné připoutat mě k jednomu místu. Rada cestuji, poznávám nová místa, a také kultury. Nejvíce energie vím načerpat při pobytu v přírodě, při sportu a pohybu, na slunci, no a když prší, tak v dobrém spánku:) Mám ráda jízdu autem, je jedno kam se vezu, ale na Slovensku je to určitě cesta směr Žilina - Martin. K mému životu patří rodina, přátelé a společnost s dobrou náladou a úsměvem na tváři

Další články

Nejčtenější

24.07.2014
Azorské ostrovy - nedotknuté místo uprostřed Atlantiku
12518 přečtení
31.05.2011
Autem do Londýna
5997 přečtení
03.02.2011
Navštivte romantické Benátky
3354 přečtení
03.06.2011
Výlet na Plitvická jezera
3182 přečtení
08.03.2011
Tip na jarní procházku
2971 přečtení

Do světa za prací a poznáním

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2622 x

Jedna z nejlepších možností, jak se zdokonalit v cizím jazyce, je vycestovat přímo do země, kde se tímto jazykem mluví. My jsme navštívili USA, konkrétně Boise (Idaho), kde jsme se zlepšovali v angličtině.

Naše cesta za zdokonalením v komunikací v angličtině a trochu i za prací vedla do Boise (Idaho) v USA. Pracovní pobyt trval čtyři měsíce a všechno bylo zajištěno přes agenturu Student Agency.

Dlouhý let se nám začal prodlužovat hned na začátku. Z Prahy do Londýna jsme přiletěli v úplném pořádku, bez zpoždění. Ale let z Londýna do L.A. měl zpoždění 6 hodin z důvodu poruchy letadla, a proto jsme další let z LA do Boise (Idaho) nestihli. Na letišti v L.A. jsme bez problémů dostali náhradní let, ale ten byl až o den později. Letecká společnost se o nás postarala, zajistili ubytování v hotelu i s výbornou večeří.

Ráno jsme odlétali do Boise s jedním přestupem v Salt Lake City. Přistáli jsme v Boise, odpočinutí a zároveň v dobré náladě. Tady si nás vyzvedl náš zaměstnavatel. Zavezl nás do vesničky Stanley, kde jsme bydleli a pracovali. Ubytovali jsme se v klasickém nízkopodlažním domku s výhledem na krásnou krajinu. Do party nám o pár dní později přibyla studentka z Turecka.

Vesnička Stanley je malá horská westernová osada, kde přes léto žije asi 100 lidí (většinou turisté) a v zimě pouze domorodci. Ale i tak se nám tam moc líbilo. Vesnička je položena hluboko v horách, nikoho by ani nenapadlo, že tam může někdo bydlet. Je to country osada připomínající filmy o divokém západě. Pracovat jsme začali až za několik dní po příjezdu, tak jsme stihli poznat okolí, úchvatnou přírodu a pěkně si užít chvíle volna. Po práci jsme si skoro každý den našli čas, abychom vyběhli ven, samozřejmě když nám to dovolilo počasí. Lidé jsou tu velmi milí, opravdu každý má na tváři ten pravý "americký úsměv" laugh.

Čtyři měsíce práce, zábavy, zážitků uběhly velmi rychle. Bylo nám skvěle. Ten, kdo chce léto a prázdniny strávit trošku jinak, má chuť cestovat, poznávat lidi a nové kraje, tak toto je jedna ze super možností jak s tím začít.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.