[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13936 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10468 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10192 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4321 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3884 přečtení

Malé nocľahy neslouží na přespání

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2406 x

I Slovensko ukrývá množství krásných míst. V přírodě Malé Fatry lze absolvovat turistické výlety a zažít nejedno dobrodružství. Příznačný název Malé nocľahy však může překvapit nemožností nalézt místo na přespání. Že by slovo "malé" v tomto případě znamenalo žádné?

Pokud byste chtěli vidět jednu z nejkrásnějších částí Slovenska, určitě vám doporučuji navštívit Malou Fatru a její malebné vesničky Terchová, Vrátna a Zázrivá.

Je tu spousta krásných turistických stezek a výhledů, které stojí za námahu, kterou musíte vynaložit na to, abyste mohli spatřit nepopsatelně krásnou krajinu.

Při vzpomínce na dovolenou strávenou v Malé Fatře se mi hrnou slzy radosti do očí, bylo to úžasné, a to i navzdory nepřízni počasí. Nemůžu si nevzpomenout na jeden z našich nejkrásnějších, a pro naše děti nejvtipnějších, turistických výletů.

Konečně přestalo pršet a ukázalo se sluníčko. Vydali jsme se tedy na turistický výlet do soutěsky. Dětem jsme dali na výběr - jít doprava na Malé nocľahy nebo vlevo na Boboty. Malé nocľahy je oslovily více. Tak jsme kráčeli nekonečným chodníkem, který měl dost velké stoupání, ale pohledy na skalnaté útvary a okolí nám to zpříjemňovaly. Nejzajímavějším skalním útvarem byl Velbloud - neuvěřitelné, jak se podobá tomu zvířeti. Do toho řetězy a žebříky - no děti byly v "sedmém nebi".

Všichni jsme čekali, co bude u Malých nocľahů. Po překonání zhruba 500 výškových metrů jsme přišli na vytoužené Malé nocľahy - kromě rozcestí turistických stezek jsme tu nenašli vůbec nic. Žádný stan, chatku či noclehárnu. Děti si zde trochu zařádily, my s manželem jsme poseděli a vzhledem k pokročilé hodině jsme se vydali směrem do Vrátné. Jak se později ukázalo, nevybrali jsme si nejlépe. Ale co už. A začala komedie. S ubývající výškou přibývalo bláto a bylo ho stále víc a víc. Naštěstí jsme měli s sebou i turistické hole, které nám pomohly při brodění se blátem stát na vlastních nohách. Občas byl problém pod tíhou bláta udržet boty na nohou. Pomáhali jsme jeden druhému jak se dalo. Skupinka turistů, co šla kousek za námi, byla víc na zemi než na nohách. Umíte si představit, jak všichni v tu chvíli nadávali na malofatranské chodníky? Když jsme sešli dolů, tak jsme se všichni pobavili při pomyšlení na to, jak asi všichni vypadáme.

Nic to však nemění na tom, že malofatranská příroda je úžasná a stojí za to ji vidět.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.