[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13945 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10475 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10199 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4324 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3885 přečtení

... zima už přišla

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 1860 x

Konečně jsme se dočkali vytoužené zimy a sněhové pokrývky. Nevím jak vy, ale já mám z toho velkou radost a k tomu ještě předvánoční atmosféra .... no prostě úžasné. Lyžařská sezóna ve střediscích odstartuje už za pár dní. Pokud ještě nemáte zakoupený lyžařský zájezd, stačí si vybrat z nabídky cestovních kanceláří. Je opravdu velmi bohatá a pestrá.

Začaly se objevovat i první last minute nabídky a stojí za to.

I když Rakousko je od nás jen kousek, tou nejvyhledávanější lyžařskou oblastí jsou italské Alpy, známé jako Dolomity.

Nejrozsáhlejší lyžařskou oblastí v italských Alpách jsou Dolomity Superski s nádhernou Marmoladou, která je svojí nadmořskou výškou (3342 m n.m.) nejvyšší horou celých Dolomit. Nachází se zde více než 1000 km sjezdovek různé náročnosti a také téměř 1000 km běžeckých tratí.

V této destinaci naleznete 12 lyžařských středisek, které disponují společně více než 200 sedačkami, skoro 100 kabinkami a asi 100 vleky.

Skipasy si můžete zakoupit libovolné - buď podle střediska nebo různé kombinace středisek, popř. i na celou oblast Dolomiti Superski. Ale vzhledem k velikosti této oblasti, je to možná zbytečné.

Nejoblíbenější středisko je Val di Fiemme-Obereggen, kde najdete sjezdovky takřka pro každého lyžaře. Tratě jsou vhodné pro děti, ale na své si přijdou i nároční lyžaři. Najdete zde množství nejnovějších přepravních zařízení, většina sjezdovek je uměle zasněžována a velmi dobře upravována.

Lyžařská střediska - Val Gardena, Val di Fassa e Carezza, Marmolada a Alta Badia tvoří světoznámý 42 km dlouhý kolotoč Sella Ronda. Ve středu tohoto okruhu se vyjímá hora Gruppo del Sella. Lyžovat můžete buď po oranžové nebo zelené trati. O lyžovaní na tomto okruhu sní snad každý.

Proto neváhejte a splňte si svůj lyžařský sen.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.