[ Monika]

Nejsem typ, který by rád seděl doma na zadku a jeho pohled by měl jen jeden cíl - směr "bedna". Vždy vymýšlím, kam vytáhnu mých chlapů na vzduch (ještě že jsou za každou srandu). Rada jdu jen tak ven na procházku, na kolo, zaplavat si nebo si ráda vyběhne s přáteli na pivko. Vždyť kam se dnes spěchat, i tak čas běží velmi rychle.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Samostatně cestující děti
6270 přečtení
03.02.2011
Věrnostní programy leteckých společností
4451 přečtení
03.02.2011
Neodolatelné Tučepi
3243 přečtení
09.09.2011
Bohatá nabídka služeb letiště Schwechat ve Vídni
3008 přečtení
09.09.2011
Dovolená Turecko
2642 přečtení

Samostatně cestující děti

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 6269 x

Častokrát slyším z okolí, od známých a přátel, jak by rádi pustili své ratolesti do zahraničí, ať už jen tak na návštěvu ke svým blízkým, za studiem cizích jazyků, sezónní brigádou či prací. Je úplně jedno, kolik let mají v době, kdy chtějí vycestovat. Stále totiž o ně budeme mít  starost, protože to vždycky byly a budou naše děti. I při cestě do zahraničí proto přemýšlíme, který způsob dopravy pro ně bude nejvhodnější a nejbezpečnější.

Možností, jak se děti mohou dostat do zahraničí, je několik. Posadíme je do autobusu či vlaku, který je doveze na požadované místo. Ale samozřejmě s vědomím toho, že cesta potrvá několik hodin a o pohodlí se také nadá mluvit. A co letadlo?

Koupíme dětem letenku, "předáme" je na letišti a při vystupování je zase vyzvednou v cílovém místě. Řeknete si: "Vždyť proč ne?!" No ne u všech leteckých společností, to probíhá tak jednoduše, jak bychom si to představovali. Proto je velmi důležité zjistit potřebné informace pro přepravu dětí, jako je např. věková hranice, od jaké může jít dítě samo, a podle toho letenku zakoupit. Pokud nechcete nechat dítě letět samo nebo se dítě samo letět bojí (ale je již ve věku, kdy je to povoleno) můžete se zeptat na službu asistence či doprovodu pro nezletilé děti. Pokud letecká společnost tuto službu poskytuje, oznámí vám cenu za asistenci na daný úsek letu a v případě vašeho kladného rozhodnutí si tuto službu vyžádá a následně vám podá informaci, zda bude doprovod zajištěn.

Pokud je vaše dítě ve věku, kdy nemůže letět samo, automaticky je nutné mu doprovod vyžádat a za danou službu zaplatit. Vždy při zajišťování služby "děti bez doprovodu" je nutné nahlásit prodejci letenky tyto údaje: jméno osoby, která dítě "předá" v místě odletu, jeho adresu a telefon a jméno osoby, která dítě vyzvedne v cílové destinaci a též jeho adresu i telefon. Na letišti se budou tyto údaje vypisovat znovu, protože se musí shodovat s těmi, které jsme hlásili při zakoupení letenky.

Při zájmu o tento druh letecké přepravy samostatně cestujících dětí se vždy informujte u agentury či letecké společnosti, zda je služba z jejich strany možná a pokud ano, za jakých podmínek tuto službu poskytují.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.