[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13363 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6957 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6522 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3910 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3407 přečtení

Bájný řecký ostrov Rhodos

Přidáno: 31.05.2011 | Přečteno 2795 x

Už jste někdy byli na ostrově Rhodos? Jestli ne, tak vám ho určitě doporučuji navštívit. Je to čtvrtý největší řecký ostrov. Říká se mu také růžový podle růžového květu ibišku. Nachází se jen asi 10 kilometrů od pobřežní části Asie. Rhodos byl vyhlášen za přírodní a kulturní památku UNESCO.

Dovolenou si tu klidně můžete užívat od května do října, kdy jsou teploty ještě příjemné (cca 20 - 25 °C). V létě teploty dosahují 30 - 35 °C. Každý si tu najde to, po čem jeho dovolenkářská duše touží. Průzračné moře, písečné či písčitokamenné pláže, noční život, atrakce či historické památky.

Mezi neznámější letoviska patří:

Hlavní město Rhodos - je hlavním centrem ostrova. Celé město je protkané uličkami s obchůdky, restauracemi a kavárnami. Nachází se tu obrovské množství historických památek. Po okrajích města se táhnou pláže.

Ixia - se nachází jen 6 kilometrů od Rhodosu, je luxusním turistickým střediskem. Je vyhledávaným rájem windsurfařů.

Kolymbia - je městečko charakteristické eukalyptovou alejí. Je vzdálené jen pár kilometrů od nejkrásnější pláže ostrova Tsambiky. V letovisku jsou dvě pláže, která mají udělenou modrou vlajku za čistotu moře.

Faliraki - pro toto město je typická "bar street", což je ulička plná barů a nočního života. Je vhodná hlavně pro aktivnější dovolenou, protože se tu nachází lunapark a jeden z nejznámějších aquaparků. Odpočinou si můžete na 5 km dlouhé píšečné pláži plné vodních atrakcí.

Lindos - po městě Rhodos snad druhé největší historické středisko, pro které je typická akropole, jež se tyčí na kopci, na který vedou kluzké schody. Dá se tam dostat i pomocí oslů, kteří vás bez problému vyvezou nahoru. Je tu velké mnoštví taveren a kaváren.

Lardos - dovolenkové středisko s modernější architekturou, písečnými plážemi, čistým mořem vhodným pro rodiny s dětmi.

Údolí motýlů (Petaloudes) - celým údolím vede turistická trasa. Nachází se tu i muzeum a je možné tu vidět nejkrásnější motýly v celé Evropě.

Kalithea - je to středisko nedaleko města Rhodos určené hlavně na šnorchlování.

Z ostrova se dají dělat různé výlety na okolní ostrovy (Kos, Simi, Chalki) a také je odsud blízko do tureckého Marmarisu.

Řecký ostrov Rhodos je předurčený buď k aktivně strávené dovolené, nebo jestli chcete, tak také k lenošení na pláži a užívání si moře. Takže stačí si už jen koupit letenku, zabalit kufry a hurá na Rhodos.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

FOTOGALERIE

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.