[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13370 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6986 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6522 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3912 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3411 přečtení

Přímé letecké spojení na Sardinii

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 13369 x

Konečně nám to v roce 2010 vyšlo! Už více než rok jsme plánovali dovolenou na Sardinii. Minulý rok (2009) jsme měli zakoupené letenky přes Sky Europea a letět jsme měli v polovině září. Ale co čert nechtěl, hned začátkem měsíce letecká společnost zkrachovala.

Pak jsme hledali různé varianty přímého spojení z Bratislavy nebo i Vídně do Olbie nebo Alghera, ale žádná ze společností za "přijatelné peníze" nelítala. Jen Ryanair, ale to bychom museli letět z rakouského Grazu. A to můj manžel odmítal.  A tak i poslední alternativa padla.

Teprve v roce 2010 jsme se konečně dočkali. Přímé spojení z Bratislavy od konce června poskytuje nízkonákladová letecká společnost Ryanair. Už se nelétá do Olbie, ale do Alghera, což je na druhé straně ostrova. Lety byly provozovány dvakrát do týdne, vždy ve čtvrtek a v neděli, což je ideální jak na prodloužený víkend, tak na týdenní dovolenou. Samotný let trvá necelé dvě hodiny. Ceny letenky pro letní sezónu (2010) se pohybovaly od 7 EUR na jeden směr letu. Protože lety bývaly téměř úplně vyprodané, tak se vám klidně mohlo stát, že pár dnů před odletem pouze jednosměrná letenka stála i více než 200 Eur.

Letenky jsme měli koupeny a už jsme jen čekali, kdy přijde doba našeho odletu. Trnula jsem, aby se nic neudálo, tak jako loni. Ale krach Ryanairu byl nejméně pravděpodobný. Spíše jsem čekala, že někdo onemocní nebo nám cestu něco překazí. Ale všechno dobře dopadlo a náš syn spolu s námi absolvoval svůj první let.

Letiště v Algheru je malinké. Od centra města je vdzálené asi 10 minut autem. Pro tuto letní sezónu byl letový řád naplánován pouze do konce října. V zimě jsou tyto lety kompletně zrušeny.

Úspěch letů do této destinace svědčí o tom, že letecké společnosti se tato linka vyplatila. Určitě nebyla ztrátová a možná by mohla zvážit lety i po celý rok. Vždyť i na konci října jsou tam denní teploty kolem 25 °C, ideální počasí na výlety, relax, cyklistiku.

Letecká společnost obnoví lety až od konce března 2011, ovšem už teď jsou některé letenky vyprodané. Celá naše rodinka se těší na další výpravu na Sardinii.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

FOTOGALERIE

 

 

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.