[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13338 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6916 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6509 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3897 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3394 přečtení

I na Slovensku může být dobrá zimní dovolená!

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2615 x

I vy přemýšlíte kam na lyže či zimní dovolenou? My jsme tuto otázku řešili asi před rokem. Měli jsme dost (alespoň si myslím) specifické požadavky.

Chtěli jsme vyrazit na Slovensko, a chtľli jsme dát syna do lyžařské školky. Ubytování mělo být přímo na svahu nebo v těsné blízkosti vleku, protože jsme se chystali lyžovat i s naším 4-letým synem. Co se týče ubytování chtěla jsem, abychom měli alespoň polopenzi, ať nemusím mít starosti s vařením. V lyžařském středisku měly být sjezdovky různé úrovně, protože jsme jely dvě rodiny a každý člen měl různou úroveň lyžování, od úplných začátečníků až po ty, co milují černé sjezdovky. A v neposlední řadě rozhodovala i cena.

Během podzimu jsme byli na prodlouženém víkendu ve Ždiaru, kde se nám strašně líbilo. Ještě jsme v této části Tater nebyli a byli jsme mile překvapeni, tak jsme se rozhodli prozkoumat i okolí. Zjistili jsme, že v blízkosti je několik lyžařských středisek. Vzhledem k tomu, jak rádi lyžujeme, tak jsme si hned představovali jak brázdíme sjezdovky.

Tento náš podzimní výlet rozhodl, že jako zimní dovolená vyhrála Bachledová. Jsou tam propojena dvě lyžařská střediska Ski Bachledova a Jezersko, kde je více než 10 sjezdovek se dvěma sedačkovými lanovkami. Tak už zbývalo jen najít to nejvhodnější ubytování. Vzpomněli jsme si na náš výlet, kdy jsme přímo pod sjezdovkou viděli hotel, který ještě nebyl v provozu a měl být otevřen právě nadcházející zimu. Ani jsme nevěděli jak se jmenuje. No, rychle jsme si vygooglili, že je to hotel Bachledka. Ještě neměli ani internetovou stránku, tak jsme kontaktovali majitele a zeptali se, jaké mají vůbec ceny.

Ani jsme se nemuseli moc radit a obě rodiny se téměř okamžitě rozhodli, že vyhrává hotel Bachledka.

Když nadešel čas našeho pobytu, byli jsme plní očekávání, protože hotel byl otevřen pouze měsíc a neměli jsme o něm žádné reference. Ale všechno vyšlo jak mělo. Byli jsme opravdu se vším nadmíru spokojeni.

Už bylo funkční i wellness centrum a v jeden večer hrála i lidová hudba, někteří tam dokonce tančili. Strava byla velmi dobrá, chutnala i dětem a ty mají tedy pořádně vybíravé jazýčky.

Ubytování u sjezdovky se vyplatilo. Náš synek po absolvování hodiny v lyžařské školce (ježdění na tubingové dráze a na dětském lyžařském kolotoči) byl velmi unavený, tak jsme byli rádi, že máme ubytování hned na svahu. Takže jsme se mohli u něho střídat a zbytek party klidně lyžovat dál. Další výhodou bylo to, že nebylo nutné cely týden používat auto.

Byli jsme tak spokojeni, že jsme si už v květnu objednali pobyt na další zimu!

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.