[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13363 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6959 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6522 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3910 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3407 přečtení

Thajsko - tip na dovolenou

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 3127 x

Měla jsem možnost navštívit tuto, pro mě, nejúžasnější zemi, která ve mně zanechala množství příjemných zážitků. Thajsko je země tisíce tváří. Když se mě někdo zeptá, co mě nejvíc zaujalo, neumím odpovědět jednoznačně. Každý si podle mě v Thajsku najde to, po čem touží. Od toho nejjednoduššího ubytování až po to nejluxusnější, čisťoučké moře, zábavu, nákupy, wellnes centra, přírodu či možnost ochutnat typická pikantní jídla.

Thajsko má několik turistických metropolí. V hlavním městě Bangkoku lze obdivovat hlavně kulturní památky, užívat si nákupů a večerní zábavy, žije to hlavně ve čtvrti Pat-Pong.

Pokud chce někdo strávit dovolenou u moře a využívat služby resortu hotelů, doporučuji ubytovací kapacity v oblasti Phuketu, Krabi, Koh Samui, odkud si můžete prohlédnout i kouzelné ostrovy Phi Phi.

Při návštěvě národního parku Khao Sok se ocitnete v úžasné přírodě, kterou tvoří deštný prales s mnoha jezery, nádhernými přírodními útvary a divokými zvířaty. Skvělým zážitkem bude určitě jízda na kajaku po typických tropických řekách. Když se budete pozorně dívat, tak určitě spatříte i hady, kteří číhají na stromech podél řek.

Můžete se vykoupat v jezírcích s termální tyrkysovou vodou. Je třeba tady dýchat zhluboka, protože všude je velmi velká vlhkost vzduchu. Pokud zatoužíte vidět svět ze sloního hřbetu, vydejte se na projížďku, která trvá skoro dvě hodiny. Tato země poskytuje neuvěřitelné možnosti potápění s úžasnými korálovými útesy.

Středisko Pattaya je místem odpočinku a hlavně zábavy. Tato oblast je zvláště vyhledávána muži, kteří si zde přijdou na své na každém kroku. Jsou zde erotické bary, erotické masážní salony či travesti show.

V kontrastu těchto lákadel a luxusních hotelů žijí místní obyvatelé na venkově velmi skromně. Jejich domky jsou spíše chatrčemi, přičemž u každého je malá zahrádka. Místní obyvatelé se přepravují hlavně na motorkách či mopedech.

Thajsko každopádně okouzlí každého, kdo ho navštíví. Můžete letět i z Prahy a když natrefíte na dobrou cenu, zpáteční letenka vás může vyjít na cca 15 000 Kč.

Thajsko je země, do níž se určitě jednou vrátím!

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.