[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13338 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6916 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6509 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3897 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3394 přečtení

Turecko - dovolenkový ráj

Přidáno: 03.06.2011 | Přečteno 2553 x

Přemýšlíte i vy nad letní dovolenou? Skoro každý chce strávit dovolenou v luxusním hotelu s kvalitními službami, na kterou se celý rok těší.

Minulé roky mezi nejoblíbenější a cenově nejdostupnější exotické destinace patřil Egypt a Tunisko. Ale tento rok se v těchto zemích politická situace zhoršila, lidé se obávali o své životy a houfně opouštěli dané země, jak se dalo, letecky, lodní dopravou nebo po svých do nejbližší bezpečné země. Naštěstí se tento konflikt částečně stabilizoval a život se pomalu vrací do normálu.

Ale lidé radši hledají jistější oázu pro svoji dovolenou. Tento rok uvedené destinace nahradilo Turecko. Je to země, která uspokojí i nejnáročnější turisty. Poskytuje kvalitní hotely v centrech letovisek určené hlavně pro mladé lidi, kteří vyhledávají rušný noční život, nákupy a zábavu. Na svoje si přijdou i rodiny s dětmi, takřka každý hotel má svůj dětský koutek či tobogán. Ale je tady také hodně hotelů, které mají svůj vlastní vodní svět: aquapark, animátory, kteří se starají o program nejen pro děti, ale i dospělé. Tak nemusíte mít starost, že byste se vy nebo vaše děti nudili.

Turecko je evropská země dýchající orientem s charakteristickou kulturou, historickými památkami, tradicemi, kavárnami, bazény, kde se ceny smlouvají.

Turecko nabízí více lokalit ideálních pro dovolenou, určitě si každý vybere:

Alanya je jedno z nejoblíbenějších letovisek Turecké riviéry s vyhledávanou Kleopatřinou pláží, rušným nočním životem a množstvím obchůdků. Nedaleko se nacházejí malé vesničky s rodinnými hotely: Konakli, Avsallar, Incekum, Okurcalar aj. Spojení s Antalyí je možné pomocí dolmuší - místních taxíků.

Side je typické historické město s množstvím obchůdků. Ve městě je celá historická ulička, divadlo, chrám, náměstí. Vyhledávají ho zejména rodiny s dětmi.

Belek je jedno z nejnovějších letovisek určené hlavně pro milovníky golfu, najdou zde několik golfových hřišť. Některé hotely mají i svoje vlastní hřiště.

Kemer je letovisko plné zeleně, nachází se pod pohořím Taurus. V blízkosti je i národní park Olympos.

Jestliže se někdo neumí rozhodnout, kam na dovolenou, tak Turecko vám zabezpečí všechno, co si od ideálné dovolené můžete přát - písečné pláže, vodní sporty, aquaparky, turecké lázně, rafting, výlety lodí, návštěvu delfinária, osmý div světa - Pamukkale, nákupy tradičních koberců, množství obchůdků.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.