[ Zuzka]

Cestování je mojí vášní. Je sice hodně míst, které jsem viděla, ale víc je takových, které bych ještě ráda navštívila. Zamilovala jsem si arabské země, hlavně Egypt a mým snem je vidět i Emiráty, Omán, Jemen a Francouzskou Polynésii

Témata

Další články

Nejčtenější

08.03.2011
Poznejte zemi plnou kontrastů: Egypt
2080 přečtení
07.02.2011
Výlet do Země krásných koní
1939 přečtení

Poznejte zemi plnou kontrastů: Egypt

Přidáno: 08.03.2011 | Přečteno 2079 x

Cestování se pomalu ale jistě stává součástí našeho života a životního stylu. Dnes, když jsou hranice otevřené, můžeme cestovat kamkoliv. Stačí si jen vybrat.

Kromě tradičního Chorvatska či Itálie se stále populárnějšími stávají země na africkém pobřeží či exotičtější země Středního a Dálného východu.

Jen necelé čtyři hodiny letu ze Slovenska se nachází fascinující orient svět, který každým rokem láká víc a víc turistů. Stát, jenž je zajímavý nejen svou historií, ale také krásným mořem s pestrobarevným podmořským světem. Země, kterou si buď zamilujete a vrátíte se do ní, nebo na ni zanevřete a řeknete si: "nikdy více". Egypt.

Egypt je země plná kontrastů. Luxusní hotely s výbornými službami se střídají s mešitami a jednoduchými domy. Místní obyvatelé jezdící na velbloudech či oslech nebo neustále žertující taxikáři, kteří zavezou turisty kam si jen vzpomenou.

Pokud se rozhodnete navštívit Egypt a opustíte areál hotelu, tak na jedné straně uvidíte luxus přepychových hotelů a na straně druhé chudobu obyčejných lidí. V turistických centrech najdete množství obchůdků, které vám nabídnou tradiční a někdy až kýčovité suvenýry. Prodavači se vás budou snažit přesvědčit, že jejich zboží je jedinečné a určitě ho nikde jinde nebo za lepší cenu nekoupíte. Nezapomenutelným zážitkem bude, jestliže si v místní kavárničce při příjemné arabské hudbě dáte tradiční jablečnou shisha a ibiškový čaj zvaný karkadeh.

Velkou chybou by bylo, kdybyste v rámci vaší dovolené v Egyptě nenavštívili některou z historických památek. Například historie pyramid v Gíze a Sakkáře, Údolí králů a Chrámu královny Hatšepsut v Luxoru, sahá několik tisíc let dozadu. Najednou máte pocit, že tady určitě musíte potkat krásnou Kleopatru či některého faraona. V případě, že navštívíte Egyptské muzeum v Káhiře, tak uvidíte nespočet různých artefaktů, mumií či zlatý Tutanchamonův poklad.

Pokud se přece jen rozhodnete zůstat pouze ve vašem hotelu, nezapomeňte si půjčit šnorchlovací potřeby a alespoň na chvíli se ponořte pod hladinu moře, kde na vás čeká překrásný podmořský svět.

No řekněte, nemáte chuť hned otevřít katalog a objednat si vaši dovolenou v Egyptě právě?

Jsem ráda, že se současná nepříznivá situace pomalu uklidňuje a věřím, že dovolená v této destinaci bude opět lákadlem pro všechny turisty.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.