[ Danka]

Nemám ráda nudu a stereotyp, asi proto je velmi obtížné připoutat mě k jednomu místu. Rada cestuji, poznávám nová místa, a také kultury. Nejvíce energie vím načerpat při pobytu v přírodě, při sportu a pohybu, na slunci, no a když prší, tak v dobrém spánku:) Mám ráda jízdu autem, je jedno kam se vezu, ale na Slovensku je to určitě cesta směr Žilina - Martin. K mému životu patří rodina, přátelé a společnost s dobrou náladou a úsměvem na tváři

Další články

Nejčtenější

24.07.2014
Azorské ostrovy - nedotknuté místo uprostřed Atlantiku
12455 přečtení
31.05.2011
Autem do Londýna
5976 přečtení
03.02.2011
Navštivte romantické Benátky
3333 přečtení
03.06.2011
Výlet na Plitvická jezera
3156 přečtení
08.03.2011
Tip na jarní procházku
2950 přečtení

Lyžování ve Vrátné dolině

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 2506 x

Babí léto a pochmurně sychravý podzim jsou za námi. Venku začínají poletovat první vločky. Zima patří k mým oblíbeným ročním obdobím, hlavně když napadne hodně sněhu a dá se vyrazit na hory na lyže.

Mezi moje oblíbená lyžařská střediska patří Vrátná v národním parku Malá Fatra na Slovensku. Připomíná mi mé dětství, protože jsem tady už víc než před 20 lety trávila zimní lyžovačky s rodinou a od té doby se sem vždy ráda vracím.

Za těch pár let se tady toho moc nezměnilo. Sjezdovky i také některé typické restaurace jsou stále na svém původním místě. Přibyly však nové vleky, sedačková lanovka, sněžná děla, půjčovny lyží se servisem, dětské školky pro ty nejmenší lyžaře, ubytovací a stravovací zařízení. Sjezdovky bývají upraveny. Jen škoda, že v posledních letech musíme lyžovat více na umělém sněhu než na přírodním.

Středisko nabízí tyto hlavní lokality: Starý Dvůr - Paseky, Poludňový Grúň, Príslop a Chleb - Chleb a Oštiepková mulda. Střediska nabízejí 12 vleků a 2 lanovky - čtyřsedačkovou a kabinkovou na Chleb. Ve středisku jsou sjezdovky všech náročností. Lyžaři si mohou vybrat lehké, středně těžké, ale i náročné sjezdovky v celkové délce 14 600 km. Pro ty, kteří mají rádi večerní lyžování, je připravena sjezdovka dlouhá 1500 m.

Středisko má vybudované běžecké tratě, skialpinistické tratě a také oblíbený snow park s dvěma skoky a pěti překážkami. V bezprostřední blízkosti sedačkové lanovky je udržováno velké bezplatné parkoviště. Lyžaři si mohou vybrat z bohaté nabídky skipassů dle vlastních potřeb.

Pro nelyžaře je jistě příjemné vyvézt se lanovkou na Chleb nebo na Poludňový Grúň a vychutnat si krásný výhled na Velký a Malý Rozsutec i nejkrásnější dolinu Malé Fatry. Vrátna nabízí relax, sport, zábavu v krásném a čistém prostředí. Je to místo, kam se vždy ráda vracím.

Doufám, že jsem vás navnadila... Teď jen zbývá čekat, zda nám počasí bude přát a v co nejbližší době se setkáme na svahu smiley.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.