[ Gabika]

Jsem typická Váha, někdy potřebuji být středem pozornosti, jindy vyhledávám samotu. Miluji jedinečnost, i proto jsem studovala literaturu a filozofii. Zbožňuji meziválečnou literaturu, expresionismus a neumím se nasytit Smrekova vitalismu. Více cestuji prstem po mapě, než ve skutečnosti, o to víc se zajímám o zážitky ostatních. Nemám vysněné místo - pro mě je úžasné každé, kde cítím vnitřní klid a harmonii. Neodmyslitelně ke mně patří kniha, káva, kvalitní červené víno a samozřejmě moji nejbližší.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Proč jsou nízkonákladové lety nízkonákladové?
17046 přečtení
26.11.2014
Benátčanům překážejí kolečka na kufrech
10587 přečtení
03.02.2011
Chorvatská "MHD" nebo smích skrz slzy
5052 přečtení
03.02.2011
Malebné Živogošče
4640 přečtení
01.06.2011
Sexy letušky na obálce Playboye
4219 přečtení

Nebeské dítě

Přidáno: 21.07.2011 | Přečteno 2693 x

Jedna madridská holčička může opravdu říci, že se narodila v oblacích. Její matka ji totiž přivedla na svět během letu z Malaba (hlavního města Rovníkové Guiney) do Madridu.

Madridčanka porodila zdravou holčičku během letu společnosti Iberia. Tento let směřoval z Malaby do Madridu. Maminka tu byla na pohřbu. Porodní bolesti přišly v nejméně očekávaný okamžik, a to přibližně dvě hodiny po vzletu letadla. Let nebyl přerušen ani nijak jinak ohrožen. Na palubě Airbusu A319 se v té době jako zázrakem nacházeli tři zdravotníci: porodní asistentka, pediatr a lékař, který rodičce a děťátku poskytl nejnutnější zdravotní péči.

Porod byl podle členů posádky velmi rychlý a hned po přistání v Madridu byla matka s dcerou hospitalizované v nemocnici. Tentokrát tedy šlo velké štěstí, které spočívalo hlavně v tom, že se v té době v letadle nacházeli tři zdravotní specialisté. Je třeba si uvědomit, že riziko je tu vždy. Proto společnost Iberia nedoporučuje těhotným ženám v pokročilém stádiu těhotenství cestovat na palubě letadla. Nemá ale právo jim to zakázat. Jsou však letecké společnosti, které těhotným ženám, které překročily sedmý měsíc těhotenství, nepovoluje létat bez speciálního dokladu od lékaře.

V tomto případě šlo opravdu o výjimečnou situaci, kdy matka považovala za svou povinnost zúčastnit se pohřbu. Její porod se tak zapsal jako další v pořadí do statistiky společnosti Iberia. Podle některých zdrojů jde již o pátý porod na palubě jejich letadla.

Pokud byste však čekali, že malá „cestovatelka“ budu mít jednou nějaké extra výhody nebo celoživotní letenku od letecké společnosti, tak na to zapomeňte. Mluvčí Iberia se vyjádřil, že dětem narozeným na palubě jejich letadel neposkytují žádné extra výhody. Jediné o čem uvažují, že dají matce a dcerce nějakou malou pozornost ve formě dárku.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.