[ Gabika]

Jsem typická Váha, někdy potřebuji být středem pozornosti, jindy vyhledávám samotu. Miluji jedinečnost, i proto jsem studovala literaturu a filozofii. Zbožňuji meziválečnou literaturu, expresionismus a neumím se nasytit Smrekova vitalismu. Více cestuji prstem po mapě, než ve skutečnosti, o to víc se zajímám o zážitky ostatních. Nemám vysněné místo - pro mě je úžasné každé, kde cítím vnitřní klid a harmonii. Neodmyslitelně ke mně patří kniha, káva, kvalitní červené víno a samozřejmě moji nejbližší.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Proč jsou nízkonákladové lety nízkonákladové?
17047 přečtení
26.11.2014
Benátčanům překážejí kolečka na kufrech
10588 přečtení
03.02.2011
Chorvatská "MHD" nebo smích skrz slzy
5052 přečtení
03.02.2011
Malebné Živogošče
4640 přečtení
01.06.2011
Sexy letušky na obálce Playboye
4219 přečtení

Benátčanům překážejí kolečka na kufrech

Přidáno: 26.11.2014 | Přečteno 10587 x

Při balení na dovolenou či služební cestu myslíme hlavně na to, abychom se vešli do stanovených váhových a rozměrových limitů zavazadel. Aby to nebylo tak jednoduché, Benátčané přicházejí ještě s jedním omezením. Chtějí ve městě povolit jen kufry, jejichž kolečka mají pneumatiky.

 

Kouzelné Benátky jsou jedním z nejoblíbenějších turistických cílů v Itálii. Ročně je navštíví čím dál více turistů, kteří na přepravu svých osobních věcí používají kufříky na kolečkách. A právě kolečka jsou kamenem úrazu. Jejich hluk totiž ruší obyvatele Benátek.
S blížící se světovou výstavou Expo 2015 v Miláně, která začíná v květnu, se očekává zvýšený růst turistů (a pochopitelně i kufříků).

 

NEHLUČNÁ KOLEČKA - VSTUPENKA DO BENÁTEK

Kolečka poskakující po starobylé dlažbě chodníků a mostů ruší prý obyvatele během spánku, a proto by měla být povolena jen ta, která budou opatřena pneumatikou napuštěnou vzduchem.

Pokud toto pravidlo nabyde účinnosti, hrozí za jeho porušení pokuta 100 až 500 eur.

Výjimku by však měli dostat samotní obyvatelé Benátek, kteří budou moci i nadále používat kufry s plastovými kolečky.

Kromě rozměrů a váhy kufrů, o kterých jsme psali v našem starším článku, bude možná zanedlouho potřeba, dávat si při cestě do Benátek pozor i na typ koleček našich kufrů. 

 

VADÍ BENÁTČANŮM TURISTÉ?

Benátčanům překážejí negativní dopady turistiky.

  • V srpnu se spustila kampaň zaměřená proti připevňování „zámků lásky“ na benátské mosty.
  • Úředníci prý jednají i o možnosti zavedení vstupního poplatku do města a o omezení počtu domácích a zahraničních turistů, kteří mohou Benátky navštívit.
  • Benátčanům vadí i velké lodě. Pár metrů od slavného náměstí sv. Marka totiž proplují denně v průměru dvě velké lodě. Obyvatelé se obávají, že tyto lodě mohou způsobit tragickou nehodu, a také narušit ekosystém v laguně.
    Už v lednu úřady omezily lodní dopravu, časem se však zjistilo, že pro velké lodě neexistuje žádná jiná smysluplná trasa a provoz se obnovil. Přesto se jedná o tom, že zákaz by měl nakonec platit od roku 2015 definitivně.

Jak je vidět, bez turistů těžko, a s nimi také.

Rozhodně se však nenechte těmito zprávami odradit, určitě stojí za to, Benátky navštívit. Ať už si zvolíte tradiční karneval nebo toto romantické město navštívíte jen tak, pro potěšení, zklamaní odjíždět nebudete.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnosť CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.comk nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

LETENKY DO BENÁTEK NAJDETE NA NAŠEM PORTÁLU

Špeciální ponuka letenek

KamOdkudCestaSpoločnosťKonečná cena s taxami
BenátkyVídeň[obousměrná]Ryanair1 057,- Výběr termínů
BenátkyPraha[obousměrná]Wizz Air1 634,- Výběr termínů
Ceny jsou konečné, zahrnují letenku, taxy a poplatek za vystavení.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.