[ Gabika]

Jsem typická Váha, někdy potřebuji být středem pozornosti, jindy vyhledávám samotu. Miluji jedinečnost, i proto jsem studovala literaturu a filozofii. Zbožňuji meziválečnou literaturu, expresionismus a neumím se nasytit Smrekova vitalismu. Více cestuji prstem po mapě, než ve skutečnosti, o to víc se zajímám o zážitky ostatních. Nemám vysněné místo - pro mě je úžasné každé, kde cítím vnitřní klid a harmonii. Neodmyslitelně ke mně patří kniha, káva, kvalitní červené víno a samozřejmě moji nejbližší.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Proč jsou nízkonákladové lety nízkonákladové?
17044 přečtení
26.11.2014
Benátčanům překážejí kolečka na kufrech
10586 přečtení
03.02.2011
Chorvatská "MHD" nebo smích skrz slzy
5050 přečtení
03.02.2011
Malebné Živogošče
4638 přečtení
01.06.2011
Sexy letušky na obálce Playboye
4219 přečtení

Rusko má novou "neviditelnou" stíhačku

Přidáno: 08.03.2011 | Přečteno 2201 x

Vzhledem k tomu, že jsem člověk, který se v problematice letectví až tak nevyzná, tak mě docela zaujal nedávný článek o neviditelném vojenském letadle, který se objevil v médiích. Jak to již bývá, nový stroj sklízí chválu i kritiku. Nedostatky na něm hledá zejména konkurence. V tomto případě američtí analytici.

Jde o ruské letadlo vojenského typu páté generace s názvem Suchoj T-50 s přezdívkou PAK - FA. První let toho stroje se uskutečnil ještě koncem ledna a nedávno se objevila zpráva, že stroj absolvoval už i druhý zkušební let, konkrétně na začátku března.

Zvěsti o novém stroji se šíří již pořádně dlouho a mluví se o něm jako o zázraku, dokonce se objevilo jeho přirovnání k mýtickým postavám. Prý o letadle všichni slyšeli, ale nikdo ho nikdy neviděl.

Celý proces plánování a projektování však byl během na dlouhou trať, trval kolem 30 let. První let, který se uskutečnil 29. ledna 2011 v Komsomolsku na Amuru trval cca 45 minut a proběhl bez komplikací. Alespoň tak o tomto letu veřejnost informovala mluvčí společnosti Suchoj Olga Kajukovová.

Druhý let trval asi 57 minut a stroj byl řízen pilotem Sergejem Bogdanovem. I ten prý dopadl velmi dobře, vše fungovalo jak mělo. V tomto roce by měly být do programu letových zkoušek zapojeny tři prototypy. Neustále se vylepšují detaily, jako například vývoj palubní elektroniky.

Nové stroje mají být součástí ruského a indického letectva. Půjde tedy o stíhačky, které by neměly zachytit radary a měly by být velmi elektronicky vyspělé. Tento stroj je "odpovědí" na americký stroj F-22. Američané však jako správní konkurenti již svou neviditelnou stíhačku vylepšili a výsledkem je F-35. Překvapit však mohou i Číňané, jejichž prototyp "neviditelné" stíhačky J-20 absolvoval první let v únoru.

Jaké by to ale bylo, kdyby zejména konkurence (ale nejen ta), nenašla na ruském prototypu nějaké ty chybičky. Analytikům se například nezdá ani datum samotného dodání těchto strojů ruské armádě. Měl by jím být rok 2015. Američtí analytici vidí nedostatky ve výkonu motorů, v jejich kvalitě, v nedokončenosti detailů trupu - tvrdí, že stále lze tento stroj vidět na radaru. Dále kritizují velké množství kovů, které byly použité při výrobě. Pokud má být letadlo neviditelné, tak by mělo především používat kompozitní materiály. Analytikům se nelíbí ani výzbroj, zdá se jim, že půjde o rakety kratšího doletu, což považují za nevýhodu při vzdušných soubojích.

No a jak svůj nový stroj popisují Rusové?

PAK FA - je zkratka, která znamená Perspektivní letecký komplex frontového letectva. Jak jsem již zmiňovala, jde o letadlo páté generace, tedy spojuje vlastnosti svých předchůdců a mělo by mít vychytané všechny jejich nedostatky. Letadlo váží cca 30 tun a je vyrobeno na bázi technologie Stealth. Rychlost, kterou by mělo brázdit vzdušný prostor, je 2,2 Mach a motory, které má, by mu měly umožnit vznášet se na místě. Vzlétnout může až do výše 19 tisíc metrů, obsah nádrže by mu měl vydržet 3,5 hodiny. Ale může tankovat i přímo ve vzduchu, tak se jeho "operativní" doba může i několikanásobně prodloužit. Jeho přistávací schopnosti jsou obdivuhodné - dokáže přistát jen na 400 metrové dráze.

Co se týká elektronické výzbroje, tak palubní radar může sledovat až 32 cílů a současně zasáhnout 8 cílů. Nepřátele zlikviduje prostřednictvím kanónu ráže 30 mm. Toto letadlo přepraví až 7,5 tuny výzbroje, což je opravdu hodně.

Tak uvidíme jak nakonec celý projekt dopadne, a jestli bude dodržen hlavně termín dodání - rok 2015.  Tak uvidíme, zda budou pravdivější prognózy odpůrců nebo příznivců tohoto stroje.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.