[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
10008 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5977 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4597 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4166 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3494 přečtení

Nesebar - klenot Bulharska

Přidáno: 03.06.2011 | Přečteno 2680 x

Nesebar je starodávné přístavní a rybářské městečko v Bulharsku vzdálené asi 32 km severně od Burgasu a jen 3 km od Slenečného pobřeží. Leží na malém poloostrově, který je spojený s pevninou jen úzkou šíjí. Patří mezi památkověchráněná území, která jsou zapsána na seznamu kulturních památek UNESCO.

Starou část Nesebaru tvoří typické dřevěné balkánské domky, malé obchůdky a kavárničky zasazené v křivolakých uličkách. Nesebar je světově známý svojí památkovou rezervací. Staré dřevěné domy obložené kamenem, skryté kostelíky, restaurace a taverny s výhledem na moře a skvělá dovolenková atmosféra očarují každého turistu.

Ve vyhlášené městské rezervaci Nasebaru najdete hodně historických monumentů a kostelíků, archeologické muzeum a vykopávky z období řecké a byzantské nadvlády. Je vyhledávaným místem ulělců, hlavně pouličních malířů a hudebníků. Romantiku večerních procházek a posezení ve stylových kavárničkách nad mořem v Nesebaru střídá zábava v některém z množství barů a diskoték, které jsou umístěné mimo ubytovací kapacity.

Nesebar je vyhledávaným letoviskem i kvůli výborným restauracím, které nabízejí čerstvé mořské pochoutky a to za velmi přijatelné ceny. Letovisko se taktéž může pochlubit bohatou nabídkou sportovních a zábavných služeb.

Ve staré části Nesebaru je několik malých městských pláží, ale jestli chcete najít hlavní pláž, tak se musíte vydat do nové časti Nesebaru, kde se tak stejně rozvíjí turistický ruch s ubytovacími zařízeními.

Nesebar je držitelem mezinárodního ocenění Modrá vlajka za čistotu přírodního prostředí. Toto krásné bulharské městečko doporučuji navštívit každému.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.