[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
10004 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5972 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4595 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4164 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3493 přečtení

Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 10003 x

V současnosti, kdy je téměř každý vlastníkem internetu, je i nakupování mnohem jednodušší. Platí to také při koupi letenek. Avšak třeba být obezřetný a správné vyplnit všechny požadované údaje, které jsou při rezervaci letenek potřebné. Jednou ze společností, která takový nákup umožňuje, je irský Ryanair.

Ryanair je nízkonákladová letecká společnost, která prodává letenky někdy i za,, pár eur ". Proto ji lidé poměrně často využívají. Když člověk natrefí na dobrou akci, cena letenky (i s taxama) ho vyjde méně než např. autobusová jízdenka.

Koupit si letenku přes internet je pro někoho snadné, někomu to však může dělat problémy. V první řadě si musíme ujasnit, kam chceme letět a hlavně kdy. Vybrat si můžeme z několika nabízených možností letišť. Při výběru letu je třeba si správně "odkliknout" termín, který nám vyhovuje. Může se stát, že let je ráno, ale také večer.

Velmi důležité je správné vypsání jména hned na začátku. Pokud se spletete, může nás změna jména stát mnohem víc než koupě nové letenky. Pokud chceme nastupovat do letadla mezi prvními, musíte si "odkliknout" přednostní nástup do letadla, za který se připlácí. U jména si "odklikneme", jestli chceme zavazadla či nikoliv. Příruční zavazadlo do 10 kg je zdarma, za zavazadlo do podpalubí od 15 kg do 20 kg se připlácí. V případě, že se pro ni nerozhodneme hned, ale až později, není problém si ji doobjednat. Lze tak učinit buď v cestovní agentuře, v níž jsme si letenku zakoupili, nebo přímo na letišti, kde je to však dražší. Následně vypíšeme naše kontaktní údaje jako telefonní číslo, emailovou adresu a poštovní adresu. V dalším kroku si můžeme vybrat z několika typů pojištění, nebo i žádné pojištění a odsouhlasit podmínky, které z něj vyplývají.

Nakonec si důkladně zkontrolujte celý let s daty a časy a i to jestli jsme se nespletli v měně. Pak už jen zvolíme způsob úhrady. Může to být internetbanking na jeden ze čtyř účtů, úhrada prostřednictvím embosované kreditní karty nebo vklad dodatečně v hotovosti, kde se cena zvyšuje a navíc pokud letenka není zakoupena, není ani zarezervovaná a její cena se může neustále měnit. V takovém případě si totiž uděláme jen tzv. podklady na letenku. Jestliže nejdeme tyto podklady uhradit cca do 2 hodin, tak je dobré si vždy před úhradou zavolat do cestovní agentury, přes kterou letenku kupujeme, zda se cena nezměnila a až poté ji uhradit.

Nevýhodou je, že se letenka letecké společnosti Ryanair nedá zarezervovat. Musí být co nejdříve uhrazena, aby se nezvýšila cena, což se v takových případech stává dost často. Proto je důležité, pokud si kupujeme letenku přímo přes internetbanking nebo kartou, mít u sebe všechny údaje o kartě, případně přístupová hesla na internetbanking. Vypisování všech těchto údajů od rezervace až po úhradu je totiž omezeno časovým limitem 9 minut.

Pokud se vše podaří a úhrada proběhne v pořádku, do emailu vám přijde letenka s fakturou a postupem na online check-in a to ve slovenském jazyce.

Pokud nám letenka nepřijde nebo si nejsme jisti, zda jsme postupovali správně, je třeba ihned kontaktovat prodejce letenek, u kterého jsme si letenku zakoupili, a ten vás bude neprodleně informovat o dalším postupu.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.