[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
10007 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5976 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4597 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4166 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3493 přečtení

Poseidonův trojzubec – Chalkidiki

Přidáno: 09.09.2011 | Přečteno 4165 x

Poloostrov Chalkidiki se rozprostírá jihovýchodně od Thessaloniki v severní části Řecka. Tři prsty, které ho tvoří, připomínají Poseidonův trojzubec, kterým podle legendy vládl neomezený vládce moří.

Poloostrov omývají vody Egejského moře a svou polohou, přírodními krásami a borovými háji je předurčeným místem k té nejkrásnější dovolené.

Sarti, původně malá rybářská osada, dnes živé a turisty vyhledávané městečko, se rozkládá na jihovýchodním pobřeží středního výběžku Chalkidiki - Sithonia. V těchto místech pobřeží se nacházejí jedny z nejatraktivnějších pláží Řecka. Písečné pláže a tyrkysové moře se táhnou celým letoviskem. Na hlavní pláži je hrubší písek, jemnější je v nové části Sarti beach. Malé zátoky ukryté v okolí zaplavené hustou zelení pinií slibují klid a soukromí.

Pobřežní promenádu ​​lemují kavárny, koktejl bary, vynikající restaurace a také diskotéky. Není problém půjčit si auto, motocykl či sportovní potřeby. Písčitá pláž končí malým výběžkem s kaplí, odkud je krásný výhled na město a poloostrov Athos. Na jeho území se nachází autonomní mnišská republika, kde žije asi dva tisíce mnichů. Ženy zde mají vstup přísně zakázán.

Ze Sarti směrem na sever se nachází překrásná zátoka Orange beach se sochami vytesanými do skal. Lovení krabů a mořských ježků je zde na každodenním pořádku. Můžete je tu i ochutnat.

V roce 1993 získalo Sarti od Evropského společenství vlajku za ekologicky čisté ovzduší. Nemusíte cestovat do dalekých tropických rájů, když se nám Sarti se svými krásami samo nabízí relativně blízko od Slovenska.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.