[ Mirka]

Rychlá jízda na autě či motorce, cestování, sport, volné chvíle strávené s přáteli a rodinou a dobrý spánek, to je to, co mám nejraději. Miluji teplo a dlouhé letní večery a hlavně opékání v přírodě. Rada si zajdu na kole na túru, zaplavat nebo vytáhnu kolečkové brusle. V zimě ráda navštěvuji fitness, případně aerobic. Sport a pohyb ke mně totiž neodmyslitelně patří. Rada si také podívám dobrý film nebo přečtu knihu. Sním o tom, že jednou, až budu velká a bohatá procestuje celý svět. Tak mi držte palce:)

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Jak si správně koupit letenky Ryanair přes internet
10008 přečtení
03.02.2011
Jak přežít pád letadla?
5977 přečtení
03.02.2011
Egypt a jeho "faraonova pomsta"
4597 přečtení
09.09.2011
Poseidonův trojzubec – Chalkidiki
4167 přečtení
03.02.2011
Ostrov bohyně lásky a krásy- Kypr
3494 přečtení

Last minute vs. first moment

Přidáno: 09.09.2011 | Přečteno 2637 x

Během letní sezóny většina z nás přemýšlí, kde tu svou zaslouženou dovolenou stráví. Mnoho lidí se rozhodlo ještě začátkem roku, když si zakoupili zájezdy s vysokými „first minute“ slevami, které byly ve výši i 30%, případně si zakoupili dovolenou se slevou, kde mohly děti cestovat zcela zdarma.

Ale jsou mezi námi lidé, kteří si nemohou plánovat dovolenou na začátku roku a jsou nuceni čekat na „last minute“ nabídku. Mnoho lidí však záměrně čeká na tuto nabídku s očekáváním, že koupí dovolenou „za facku“. Sem tam se to někomu podaří a opravdu koupí dovolenou výhodně, avšak tato sezóna je asi na takové nabídky nejhorší za poslední roky.

Nabídek “last minute“ je žalostně málo. Internet se sice hemží nabídkami, ale po prověření přímo v cestovní kanceláři zjistíte, že zájezdy jsou vyprodané. Většinou nejsou letenky.

Pokud se vypravíte do cestovní kanceláře s tím, že chcete odjet na dovolenou za pár dní - smůla. Na 7 - 10 dní dopředu je téměř vše vyprodáno. Pro 2 osoby, kterým je úplně jedno, kam pojedou, se dá něco nabídnout. Ale přijdou i tací „optimisté“, kteří hledají dobrou „last minute“ nabídku i pro 8 lidí as mnoha dalšími podmínkami. Nemožné. A ceny zájezdů? Ty jsou vysoké. I když se najdou nabídky se 40% - 50% slevou, mnohé kapacity se prodávají jen s 5% -10% slevami.

Když jsem klienty začátkem roku přesvědčovala (po zkušenostech z předchozích let), aby si letní dovolenou zakoupili ještě v zimě s „first moment“ slevou, málokdo se dal přesvědčit. Prý počkají. A dnes, když spolu hledáme nějakou dovolenou (mnohdy i několik hodin), dávají mi za pravdu. Nejednou se stane, že klienti musí odjezd na dovolenou kvůli vyprodanému stavu posunout i o několik dní.

Takže milí rekreanti, dobrá rada do budoucna, další letní dovolenou si raději kupte již v lednu.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.