[ Veronika]

Mám ráda rodinnou pohodu a klid, které jsou pro mne oázou po náročném dni v práci. Těší mě, když všechno vychází tak, jak má, ráda si spoustu věcí plánuji, ale někdy se mé plány mění v průběhu jedné sekundy. Když cestuji, toužím poznat místní kulturu, vidět památky, ochutnat místní kuchyni a co hlavně zbožňuji, je lenošení na pláži s dobrou knihou, a pak se pořádně vyřádit v azurovém moři. Mezi země, do kterých se toužím vrátit patří Thajsko - pro úžasnou přírodu a Sardinie - pro krásné pláže, památky a hlavně pro nejlepší kuchyni.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Přímé letecké spojení na Sardinii
13369 přečtení
03.02.2011
Priority boarding, připlatit si nebo ne?
6982 přečtení
02.02.2011
Čím jet do Chorvatska?
6522 přečtení
31.05.2011
Dolovená snů
3912 přečtení
09.09.2011
Řecký ostrov Kos
3411 přečtení

Řecký ostrov Kos

Přidáno: 09.09.2011 | Přečteno 3410 x

Tento ostrov je třetí největší z řeckého souostroví Dodekanissa. Jeho břehy jsou omývané Egejským mořem. Toto souostroví je jen necelé 4 kilometry vzdálené od tureckého pobřeží.

Ostrov je sopečného původu, proto je velmi bohatý na termální prameny. V minulosti na ostrově převládalo rolnictví a zemědělství. To však bylo postupně vytěsněno cestovním ruchem.

Ostrov je sopečného původu, proto je velmi bohatý na termální prameny. V minulosti na ostrově převládalo zemědělství. To však bylo postupně vytěsněno cestovním ruchem.

Pro ostrov Kos jsou typická menší městečka a vesničky. Poskytují ideální podmínky pro odpočinek a relax pro turisty, především pro rodiny s dětmi.

Patří mezi oblíbené prázdninové destinace. Dostat se na tento ostrov je možné lodí nebo leteckou dopravou. Letiště se nachází v hlavním městě Kos, kde je i jeden z největších přístavů ostrova.

Lodní doprava se využívá hlavně mezi jednotlivými řeckými ostrovy. Turisté se sem většinou dostávají letecky. Přes letní sezónu jsou turisty využívané přímé charterové lety, které provozují cestovní kanceláře.

Mezi nejznámější střediska patří: 

Hlavní město Kos je známé svými historickými památkami. Nachází se zde archeologické muzeum, starověké vykopávky, odkryté ruiny starobylého města, je plné restaurací a kavárniček.

Letovisko Psalidi je známé svým aquaparkem Shape aquapark.

Vesnička Agios Fokas - Embros Thermes je vyhledávaná milovníky surfování, je také známá svým sirnatým pramenem, který stéká do moře.

Lambi je typické prázdninové letovisko s dlouhými plážemi vhodné na odpočinek.

Tigaki a Mara jsou našimi turisty vyhledané destinace. Mezi městečky se nachází solné jezero.

Mastichari je jedno z nejnovějších letovisek, které se rozrůstá a poskytuje pro turisty mnoho atrakcí.

Jižní části ostrova Kos jsou typické svými krásnými plážemi a mořem průzračným vhodným pro potápění.

Tento řecký ostrov poskytuje doslova ráj pro odpočinek. Ti, kteří ho navštívili, to určitě potvrdí cool.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

FOTOGALERIE

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.