[ Luboš]

Jsem typ člověka, který bere práci jako koníček. Pokud lze, tak při ní v první řadě relaxuji. Mám velmi rád samotu a klid. Miluji přírodu a pokud mi to práce dovoluje, trávím čas na venkově. Nesnáším lež řečenou přímo do očí a nekompetentnost některých lidí. Ze zemí, které jsem dosud navštívil, se mi nejvíc líbilo Chorvatsko a mým cestovatelským snem je Austrálie.

Airbus je na nohách. Získal objednávku na 12,05 mld. Eur

Přidáno: 31.05.2011 | Přečteno 2018 x

Tak takovou objednávku letadel od jednoho přepravce svět nepamatuje. Evropský výrobce letadel, společnost Airbus, získala největší objednávku od jediného leteckého přepravce.

Je jím indický přepravce IndiGo Airlines. Hodnota kontraktu je 12,05 mld. Eur. Předmětem kontraktu je dodání 180 ks letadel Airbus A320, z toho 150 ks bude modernizovaná verze Airbus A320neo s novými motory. Právě vzpomínaný přepravce bude první, který dostane výše ivedenou novou verzi, která spotřebuje o 15 % méně paliva, bude tedy ekologičtější a její motory budou tišší.

Letadlo by mělo být uvedeno na trh v roce 2016. Nesmíme zapomenout podotknout, že model A320 je nejprodávanějším strojem společnosti. Jeho hlavním konkurentem je americký Boeing 737.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nemá právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.