[ Luboš]

Jsem typ člověka, který bere práci jako koníček. Pokud lze, tak při ní v první řadě relaxuji. Mám velmi rád samotu a klid. Miluji přírodu a pokud mi to práce dovoluje, trávím čas na venkově. Nesnáším lež řečenou přímo do očí a nekompetentnost některých lidí. Ze zemí, které jsem dosud navštívil, se mi nejvíc líbilo Chorvatsko a mým cestovatelským snem je Austrálie.

Jeden pilot na let stačí. Když tak poletí letuška.

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 3587 x

Ptáte se, koho napadl tento nesmysl? Tento nápad dostal sám majitel největší nízkonákladové letecké společnosti Ryanair pan Michael O'Leary.

Podle slov manažera společnosti, který je proslulý svými kontroverzními nápady, je další pilot úplně zbytečný. Letadlo i tak hlídá počítač.

O'Leary přirovnal pilota v letadle ke strojvůdci ve vlaku. Podle slov manažera společnosti Ryanair je malá pravděpodobnost, že jednoho pilota v letadle postihne infarkt. Majitel společnosti se vyjádřil tak, že v případě nouze dokáže letadlo ovládat i vycvičená letuška.

Celý tento "super" nápad má ale háček. Zatím se mu nedaří přesvědčit letecké úřady a u sdružení profesionálních pilotů dokonce vyvolal velmi ostrou reakci. Jak se vyjádřila jedna z pracovnic daného sdružení: "On uráží důstojnost cestujících pokaždé, když otevře pusu."

Pokud se ptáte, proč chce prosadit tyto nápady, odpověď je jednoduchá - finance. Snaží se ušetřit, kde se dá.

Protože Ryanair je úspěšná firma, která má 7000 zaměstnanců a létá do 26 států.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nemá právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.