[ Luboš]

Jsem typ člověka, který bere práci jako koníček. Pokud lze, tak při ní v první řadě relaxuji. Mám velmi rád samotu a klid. Miluji přírodu a pokud mi to práce dovoluje, trávím čas na venkově. Nesnáším lež řečenou přímo do očí a nekompetentnost některých lidí. Ze zemí, které jsem dosud navštívil, se mi nejvíc líbilo Chorvatsko a mým cestovatelským snem je Austrálie.

Na letní tábor soukromým letadlem

Přidáno: 09.09.2011 | Přečteno 2339 x

Nový trend způsobu využívání letecké dopravy nebo luxus, který si mohou dovolit pouze nejmajetnější obyvatelé amerického kontinentu, i tak by se dal nazvat rozmar v podobě přepravy soukromými letadly spojený s návštěvou vlastních dětí v letních táborech.

Provozovatelem takového druhu letů je společnost Blue Star Jets. Letos zaznamenala nárůst zájmu až o třetinu. „Rekordmanem“ se během uplynulých dnů stalo letiště ve městě Augusta v Maine, kde přistálo 51 letadel.

Letiště bylo přinuceno kvůli zvýšenému provozu uzavřít jednu dráhu, aby měla letadla prostor pro „parkování.“ Zvýšená frekvence letů kvůli letním táborům byla zaznamenána ve státech New York a v New Hampshire. Podle provozovatelů táborů tento trend neodpovídá tématice tábora, avšak rodiče dětí přispívají financemi, což výrazně mění situaci.

Podle deníku The New York Times za počtem zvýšení letů jsou příznivé ceny, protože běžná letenka stojí 500 - 600 dolarů. Při pronájmu sedmimístného letadla se cena pohybuje okolo 3 800 dolarů za den.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nemá právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.