Témata

Další články

Nejčtenější

01.06.2011
Exotický Gibraltar
3101 přečtení
17.02.2011
Nechte se zlákat krásami Andalusie
2442 přečtení
31.05.2011
Historické klenoty Granady
1787 přečtení

Nechte se zlákat krásami Andalusie

Přidáno: 17.02.2011 | Přečteno 2441 x

Plánujete dovolenou a stále nemáte ujasněný cíl své cesty? Možná jej najdete v mých následujících řádcích. Více než 300 slunečných dnů v roce, 161 kilometrů pláží, nádherně průzračné moře, vášnivé flamenco, atraktivní historie a ještě mnohem, mnohem víc toho nabízí Costa del Sol.

Už moje očekávání od tohoto jižního španělského pobřeží byly velké. Tato španělská klasika, navštěvovaná našinci již léta, mě nikdy moc nelákala. Ale když se do podvědomí i nás cestovatelů - laiků, dostala z pultů CK Andalusie, zbystřila jsem ...

Pokud nejste zarytí "pouze po zemi se přesouvací" doporučuji jednoznačně leteckou dopravu. Do vstupní brány Costa del Sol, kterou je Malaga, se tak pohodlně dostanete přibližně za 3 hodiny. Záleží samozřejmě na letovisku, které si vyberete. Ale pokud nemáte rádi dlouhé transfery, tak do nejbližšího střediska je to z letiště jen pár kilometrů.

Andalusii několik století ovládali Maurové a v architektuře dodnes zůstaly prvky, které ji dělají typickou pro toto místo. Podnebí velkoryse nabízí slunečné počasí po většinu dní v roce. V této oblasti se koncentruje nejvíce golfových hřišť v Evropě a s tím souvisí vysoká návštěvnost golfistů. Tak si destinace vysloužila přezdívku Costa del Golf.

Pokud je pro vás synonymem pohádkové dovolené luxus, zkuste si vybrat letovisko Marbella, které je jedním z nejluxusnějších letovisek v Evropě vůbec a v jeho přístavu Puerto Banus kotví jachty mnoha evropských, ale i světových boháčů.

Stoupající lukrativita lokality způsobila v nedávné minulosti stavební boom. Zvláštností, která obletěla i mediální svět je to, že i slavný Antonio Banderas, jinak rodák z Malagy, který si v Marbelle koupil přepychové letní sídlo, musel tuto stavbu zbourat, protože vyrostla jako mnoho jiných bez stavebního povolení.

Na to, abyste však okusili jedinečnost Andalusie, doporučuji vytáhnout paty z pláže a využít to, co vám může nabídnout pouze Andalusie. Krásných míst, přírodních i historických krás, je zde nespočet. Z těch, které jsem poznala já, mě nejvíce zaujala Granada, Malaga a blízký Gibraltar. O těchto místech vám ráda blíže napíšu v dalších článcích. Mě okouzlili a možná i vás přesvědčí o tom, že byste se do Andalusie jednou jistě měli jet podívat.

Moje očekávání z Andalusie se naplnily a jsem přesvědčena, že nezklame žádného návštěvníka. Stačí jen využít a vychutnat si to, co nabízí.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.