[ Luboš]

Jsem typ člověka, který bere práci jako koníček. Pokud lze, tak při ní v první řadě relaxuji. Mám velmi rád samotu a klid. Miluji přírodu a pokud mi to práce dovoluje, trávím čas na venkově. Nesnáším lež řečenou přímo do očí a nekompetentnost některých lidí. Ze zemí, které jsem dosud navštívil, se mi nejvíc líbilo Chorvatsko a mým cestovatelským snem je Austrálie.

Nakupování na letištích je velmi drahé

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 3111 x

Už se vám stalo, že jste chtěli z výletu nebo dovolené přivézt svým blízkým hezký dárek a zapomněli jste na to? Poslední záchranou může být zakoupení dárku na letišti.

Určitě mnohé z vás teď napadlo, že nejsem normální a "vysolit" hromadu peněz za dárek na letišti je pěkná hloupost. Omyl. Světlo světa spatřily průzkumy, jejichž výsledky tvrdí, že v obchodech na letištích nakoupíte až o 6% levněji než v obchodech, které se nacházejí v centrech velkých metropolí. Některé položky se tedy mohou lišit i o desítky eur.

Ptáte se, kde je zboží na letišti levnější než ve městě? Průzkum popisuje, že nejlevnější zboží najdeme na letištích v Římě, Frankfurtu a Berlíně. Nejlevnější cigarety, alkohol a parfémy jsou na londýnských letištích Heathrow a Gatwick, ale elektroniku mají však výrazně dražší než ostatní letiště.

Do průzkumu bylo zařazeno deset nejrušnějších letišť Evropy, které se nacházejí v Německu, Španělsku, Itálii, Velké Británii a ve Francii. Ročně projde branami těchto letišť v průměru až 383 milionů pasažérů, což představuje až 80% podíl přepravených cestujících v Evropě. Takže vzhůru na nákupy!

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nemá právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.