[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13946 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10476 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10200 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4324 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3886 přečtení

Byli jste už na ostrově Brač?

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 3885 x

Váháte kam letos na dovolenou? Co tak vydat se do jedné z nejkrásnějších oblastí v Chorvatsku - na ostrov Brač? Brač - 40 km dlouhý a 13 km široký. Je třetím největším a zároveň i nejvýše položeným chorvatským ostrovem.

Ze Splitu se velmi snadno dostanete trajektem do města Supetar, které leží na severním pobřeží a je "hlavním městem" ostrova. Cesta trvá přibližně 50 minut a cena zpáteční jízdenky je asi 8 €. Cestou se vám před očima rozprostírá nádherná scenérie ostrova. Trajekt kotví v novém přístavu a hned za molem je autobusová zastávka, odkud vás autobusy rozvezou do všech míst a osad na Brači.

Mezi výběžkem pevniny a zátokou Vela Luka je turistické centrum Supetaru. Jsou zde krásné pláže, křišťálově čistá voda a borové lesíky. V centru města je množství obchodů, kaváren, barů a letních teras, kde vám bude večery zpříjemňovat živá hudba.

Na jižním pobřeží, pod strmou horou Bolský Kruna, se rozprostírá osada Bol. Jejím turistickým symbolem je Zlatni rat. Je to 500 m dlouhý výběžek, který mění svůj tvar. Vlivem přílivu a odlivu otáčí svou špici jednou na jednu a poté zase na druhou stranu. Pláž je na tomto výběžku považována za nejkrásnější v celém Chorvatsku. Na své si dokonce přijdou i surfaři.

Nádherným místem na ostrově je náhorní planina Vidova Gora, odkud můžete z výšky 780 m pozorovat výběžek Zlatni rat a také ostrov Hvar, který leží nedaleko ostrova Brač.

Brač se může pochlubit i svými návštěvníky - zavítali sem různé známé osobnosti, jako např. rakouský císař František Josef I., který přenocoval ve vesničce Byl ve Ville Giardino v dubnu roku 1875. Žil. a tvořil zde i slovenský spisovatel Martin Kukučín, který přímo na ostrově napsal slavnou knihu Dům ve stráni.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnosť CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

Fotogalerie

 

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.