[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13948 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10476 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10201 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4324 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3886 přečtení

Okružní plavby - 1.část

Přidáno: 31.07.2014 | Přečteno 10200 x

V posledních letech se do popředí zájmu dostává velmi zajímavý a ve světě velmi oblíbený druh dovolených – okružní plavby.

Nabídka na našem trhu je velmi rozmanitá a každý si určitě vybere. Můžete poznat téměř všechna moře a oceány na naší planetě, a přitom navštívíte a poznáte za krátkou dobu i různé země, jejich památky a kulturu. V nabídce jsou termíny během celého roku, tedy od ledna do prosince.


Pokud si neumíte představit, jak taková okružní plavba probíhá a co byste na lodi celý čas dělali, tak mi dovolte, abych vás všeobecně a aspoň v krátkosti takovou okružní plavbou provedla.

 

CO SI VZÍT S SEBOU


V dostatečné době před plavbou si zkontrolujte cestovní doklady, které by měly být platné aspoň 6 měsíců po návratu z okružní plavby.


Při balení osobních věcí a oblečení nezapomeňte na pohodlné boty a samozřejmě na společenské oblečení /páni oblek a kravata/, které je potřeba na večeře. Případně i nějaké večerní šaty na galavečery.

JAK TO NA VÝLETNÍ LODI CHODÍ


Nalodit se můžete přibližně 4 hodiny před vyplutím lodě. Projdete pasovou a celní kontrolou. Odevzdáte zavazadla lodnímu personálu a ten je odnese do vaší kajuty. Po této kontrole je třeba předložit kreditní kartu nebo vložit hotovost do depozitu a na základě toho, vám odevzdají palubní kartu, kterou používáte i jako klíč od kajuty, a také na placení výletů, na platbu spropitného, útratu v barech, v obchodech nebo při zakoupení různých služeb.


Na konci plavby vám vystaví účet, který uhradíte buď kreditní kartou, nebo hotovostí z depozitu. Případný zůstatek hotovosti vám bude vrácen.


O programu, akcích na palubě, důležitých informacích, možných výletech, vylodění nebo nalodění v přístavech další den jste informováni v palubních novinách, které vám personál přinese každý den do vaší kajuty.
Více o okružních plavbách se dozvíte v mém dalším blogusmiley.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.