[ Mirka]

Narodila jsem se ve znamení Vah a toto znamení mě úplně vystihuje - smysl pro pořádek, rodinu a spravedlnost, touha po harmonii a samozřejmě nerozhodnost a váhavost. Volný čas velmi ráda trávím s mojí úžasnou rodinou na horách, moře nás neláká, ale občas je to docela fajn relax. Chtěla bych procestovat celý svět, ale zatím se mi to až tak nedaří, ale věřím, že jednou to přijde ... Ráda se podívám na nějaký dobrý film - spíše thriller nebo drama, a také ráda poslouchám slovenskou hudbu. Přestože potřebuji nasávat ticho, nikdy neodmítnu příležitost setkat se a pobavit se s přáteli.

Další články

Nejčtenější

25.07.2014
Sardinie – Karibik Středomoří - letenky už od 836 Kč
13941 přečtení
28.07.2014
First moment nebo Last minute?
10473 přečtení
31.07.2014
Okružní plavby - 1.část
10197 přečtení
27.01.2014
Advent a průvod čertů
4324 přečtení
03.02.2011
Byli jste už na ostrově Brač?
3885 přečtení

First moment nebo Last minute?

Přidáno: 28.07.2014 | Přečteno 10472 x

Sezóna dovolených se pomalu překlápí do druhé poloviny a mnoho lidí ještě jen čeká na svoji vytouženou a zaslouženou dovolenou.

DRAHÝ LAST MINUTE?

 

Klienti, kteří si chtějí zakoupit dovolenou, chodí denně k nám do cestovní kanceláře a společně se snažíme najít nějaký vhodný last minute. Bohužel, často se opakuje situace z minulého roku – buď klientovi není (samozřejmě na základě jeho požadavků) co nabídnout nebo jsou pobyty dost drahé. Mnohokrát ceny přesahují finanční možnosti a hlavně představy klientů.

Procentuální slevy se pár dní před odjezdem pohybují jen ve výši 5% - 15%, takže v porovnání s first momenty na začátku roku se nedají porovnat, protože cestovní kanceláře tehdy nabízejí slevy ve výši až 25%, někdy i více.

 

 

ZVOLTE FIRST MOMENT

 

Stále častěji slyším od klientů otázku, kdy je tedy lepší zakoupit si dovolenou? Podle mého názoru a na základě mých pracovních zkušeností z cestovní kanceláře, je výhodnější first moment. Už jen z toho důvodu, že klient si může vybrat z široké nabídky hotelů a má garantovanou procentuální slevu. A když si zaplatí plnou cenu zájezdu ještě na začátku roku, nedotknou se ho už ani dnes populární palivové příplatky, které cestovní kanceláře obvykle započítavají od dubna.

 

PROBLÉMY S LAST MINUTE A VÝHODY S FIRST MOMENT

 

First moment hlavně doporučuji větším skupinám, protože pokud do kanceláře přijde člověk v červenci a řekne, že potřebuje dovolenou last minute pro 12 - 15 lidí, je více než jisté, že tato skupina nikam nepojede. I když někdy se dějí zázraky a podaří se nám něco najít, ale zde musí všechna ostatní kritéria klientů stranou. Buď si vezmou co jim nabídneme nebo mají smůlu.

Často bývá problém i s menším počtem lidí. Klienti někdy nedokáží pochopit, že možnosti jsou více než omezené. Jednou se jim zdá cena vysoká, potom se jim nelíbí destinace, potom není dobrý hotel, a pak je špatný termín nebo čas odletu, případně se najdou různé věci, které zrovna klientům na dané nabídce vadí.

Je mnoho lidí, kteří si nemohou dovolit zakoupit si dovolenou na začátku roku, protože nevědí, jestli budou moci vycestovat kvůli pracovním povinnostem a opravdu si dovolenou plánují jen týden dopředu. Může se stát, že si klient nemůže zakoupit zájezd first moment ze zdravotních důvodů, takže je též nucen, pokud mu to zdraví dovolí, počkat si na last minute.

Kupovat dovolenou first moment doporučuji i klientům, kteří mají větší počet dětí a chtějí být ubytováni v jednom větším pokoji, příp. rodinném pokoji. Např. Chorvatsku je těchto pokojů poměrně málo a rychle se vyprodávají.

Mnoho hotelů se do nabídky last minute ani nedostane, protože se hned na začátku sezóny vyprodají. Někdy, pokud je to ze strany hotelu možné, se stane, že cestovní kancelář kapacitu ještě doplní a dostane se něco i do prodeje last minute.

Jelikož ze strany klientů denně slyšíme připomínky, jaké jsou ty „naše“ nabídky drahé, porovnali jsme ceny last  minute zájezdů do Chorvatska s polopenzí a autobusovou dopravou a zájezdy do Bulharska se snídaní a leteckou dopravou na 8 dní pobytu. Po přepočtu jsme se dostali zhruba na stejnou cenu. Představte si, že v letecky jste v Bulharsku za 1,5 hodiny a do Chorvatska musíte 10 a více hodín sedět v autobuse – začína to být lákavé. Ne?

Ať už se rozhodnete pro zakoupení zájezdu v jakémkoliv termínu, věřte, že i my se snažíme vyjít vám vstříc, najít vám to nejlepší. I nám jde o to, aby se naši klienti vrátili z dovolené odpočinutí a hlavně spokojení. A jsme rádi, že většina klientů k nám přijde za znovu. A to je na této práci to krásné...

Takže krásnou dovolenou smiley.

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.