[ Monika]

Nejsem typ, který by rád seděl doma na zadku a jeho pohled by měl jen jeden cíl - směr "bedna". Vždy vymýšlím, kam vytáhnu mých chlapů na vzduch (ještě že jsou za každou srandu). Rada jdu jen tak ven na procházku, na kolo, zaplavat si nebo si ráda vyběhne s přáteli na pivko. Vždyť kam se dnes spěchat, i tak čas běží velmi rychle.

Další články

Nejčtenější

03.02.2011
Samostatně cestující děti
6257 přečtení
03.02.2011
Věrnostní programy leteckých společností
4439 přečtení
03.02.2011
Neodolatelné Tučepi
3227 přečtení
09.09.2011
Bohatá nabídka služeb letiště Schwechat ve Vídni
2997 přečtení
09.09.2011
Dovolená Turecko
2622 přečtení

Věrnostní programy leteckých společností

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 4438 x

Dnes je na trhu mnoho leteckých společností, které přepravují cestující po celém světě. Každá letecká společnost se snaží přilákat co nejvíce zákazníků, upoutat je svými nabídkami, slevami, výhodami, a také věrnostním programem načítajícím míle po každém absolvovaném letu. Tento program je nabízen jak jednotlivcům, tak firmám, ale dokonce i dětem.

Pokud létáte několikrát do roka nebo pravidelně, je dobré informovat se v letecké společnosti ohledně načítání mil za vaše lety i o výhodách do budoucna. Letecké společnosti jsou pospojovány do tří aliancí a zapisování mil si můžete uplatnit nejen na leteckou společnost, která vám kartu vydala, ale i na její partnerské letecké společnosti, které jsou s ní v alianci.

Pokud například letíte s ČSA, kde máte vydanou kartu a další cesta bude s Alitalia, můžete Alitalia požádat o připsání mil, protože tyto dvě letecké společnosti jsou spolu v alianci Sky Team. Kromě této aliance se můžete setkat s aliancí One World nebo Star Alliance. Seznam leteckých společností a jednotlivých aliancí najdete na různých webových stránkách nebo přímo u letecké společnosti, přes kterou chcete letět.

Věrnostní programy jsou individuální a každý přepravce může mít jiné podmínky a výhody. Samozřejmě čím více budete mít nasbíraných mil, tím větší slevy a výhody můžete uplatnit. Při zapsání mil je třeba udávat číslo karty při rezervaci letenky nebo během odbavení před odletem.

Nasbírané míle můžete uplatnit například na bonusové lety, změnu ekonomické třídy za bussines třídu, pronájem hotelu, auta nebo nadváhu zavazadel a mnohé další výhody. Pokud si chcete uplatnit načtené míle, je nutné kontaktovat přímo přepravce, resp. leteckou společnost, která kartu vydala, protože agentury, které letenky jen prodávají tuto možnost nemají.

Jestliže létáte často, tak určitě využívejte věrnostní programy, které letecké společnosti nabízejí. Přináse vám to opravdu jen samé výhody.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.