[ Danka]

Napsat něco o sobě není vždy jednoduché. Jsem člověk jako každý jiný. Jsem energická, tvrdohlavá a spontánní, proto nemám problém zapojit se do akcí na poslední chvíli. Ráda bych, asi jako každý, procestovala celý svět, protože takové zážitky vám nikdo nikdy nevezme. Čtyři roky, které jsem strávila na slunném ostrově Kypr mi přinesly spoustu nádherných chvil a způsobily, že jsem se zamilovala do slunce a moře. Přesto miluji i zimu, bruslení, lyžování a bláznění se v sněhu. Nejkrásnější je, když promrzlá přijdu k rozehřátému krbu. Neodmítnu chutnou večeři při svíčkách s dobrým vínem a příjemnou společností. Miluji přírodu, koně, dobré knihy, tanec a turistiku. Nemám ráda samotu. Můj cestovatelský sen: Austrálie, Nový Zéland a Kanada.

Další články

Nejčtenější

09.09.2011
Sever Sardinie trochu jinak
8283 přečtení
17.02.2011
Dubaj - lyžování v poušti
5396 přečtení
03.02.2011
Edinburg a okolí - 3v1
4372 přečtení
03.02.2011
Ryanairem do 27. týdne bez dokladu
4211 přečtení
03.02.2011
Na západě ostrova Kypr
3477 přečtení

Edinburg a okolí - 3v1

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 4371 x

Máte rádi cestování, ale nemáte příliš mnoho času? Chcete za pár dní stihnout navštívit několik míst, oprášit historii, dobře nakoupit a možná se i naučit něco nového z angličtiny? Pak vás možná zaujme následující příspěvek.

S nízkonákladovou leteckou společností Ryanair můžete za velmi výhodné ceny letět z Bratislavy do Edinburghu. Je to hlavní město Skotska a má velmi bohatou historii, spoustu zajímavých památek, historických i moderních budov. Zkrátka patří k nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším místům ve Velké Británii.

Spojení z letiště do centra zajišťuje pravidelná linka, která vás tam zaveze za dvacet minut a zpáteční jízdenka vás vyjde na 6.00 GBP, což je na poměry ve Velké Británii velmi dobrá cena.  Více informací můžete najít zde.

Samotný Edinburg je jako městečko vystřižené z pohádkové knížky. Nad celým městem dominuje nádherný hrad. Cestu na vrchol hory s hradem nazývají "královská" (Royal Mile). Krásné historické budovy, kostely či domy jsou ve velmi dobrém stavu a dokreslují romantický nádech celého města. Jsou zde i muzea, galerie a další kulturně-historické památky.

Pokud by se vám Edinburg okoukal, tak se vždy můžete přesunout do nedalekého města Glasgow nebo Stirling. Glasgow je největší město Skotska. Málokdo ví, že je to po Londýně jedno z nejlepších míst určených na nákupy. Stirling je malebné městečko s dominantou hradu, historicky spojené s královskou rodinou a Williamem Wallesem. Obě města jsou snadno dostupná pravidelnými autobusovými nebo vlakovými linkami.

Stačí pár dní, možná jen prodloužený víkend, a můžete zažít chvíle, které si vždy rádi zopakujete - krásné historické skvosty, výhodné nákupy a komunikaci v angličtině. Tři v jednom, proč ne?!

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.