[ Danka]

Napsat něco o sobě není vždy jednoduché. Jsem člověk jako každý jiný. Jsem energická, tvrdohlavá a spontánní, proto nemám problém zapojit se do akcí na poslední chvíli. Ráda bych, asi jako každý, procestovala celý svět, protože takové zážitky vám nikdo nikdy nevezme. Čtyři roky, které jsem strávila na slunném ostrově Kypr mi přinesly spoustu nádherných chvil a způsobily, že jsem se zamilovala do slunce a moře. Přesto miluji i zimu, bruslení, lyžování a bláznění se v sněhu. Nejkrásnější je, když promrzlá přijdu k rozehřátému krbu. Neodmítnu chutnou večeři při svíčkách s dobrým vínem a příjemnou společností. Miluji přírodu, koně, dobré knihy, tanec a turistiku. Nemám ráda samotu. Můj cestovatelský sen: Austrálie, Nový Zéland a Kanada.

Další články

Nejčtenější

09.09.2011
Sever Sardinie trochu jinak
8282 přečtení
17.02.2011
Dubaj - lyžování v poušti
5394 přečtení
03.02.2011
Edinburg a okolí - 3v1
4369 přečtení
03.02.2011
Ryanairem do 27. týdne bez dokladu
4209 přečtení
03.02.2011
Na západě ostrova Kypr
3476 přečtení

Ryanairem do 27. týdne bez dokladu

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 4208 x

Nakupujete rádi letenky v předtermínu? Někdy i třičtvrtě roku dopředu? Mnozí to dělají, protože letecké společnosti nás k tomu nepřímo nutí. Cena dost ovlivňuje to, jestli si danou letenku koupíme nebo ne. Znamená to, že čím levnější letenku koupíme, tím víc ušetříme. Mnohokrát se stane, že během čekání na koupený let se ve vašem životě něco nečekaně změní a ovlivní to i vaši dlouho naplánovanou cestu. Jednou z takových nečekaných, ale zároveň pozitivních změn může být těhotenství. Co v takovém případě dělat?

Každá letecká společnost má na takovou situaci vymezená pravidla. Pokud vás potká takováto šťastná událost, letenky již máte zakoupené a v době letu budete ve 27. - 36. týdnu těhotenství, je dobré, abyste si okamžitě vyhledali, zda daná letecká společnost akceptuje na daný let těhotnou ženu a jestli budete potřebovat nějaký speciální doklad. Samozřejmě vždy je na místě, pokud si pro jistotu, při koupi letenky letenku i pojistíte.

Jestliže jste si zakoupili letenku u společnosti Ryanair, tak byste měli vědět, že společnost kvůli zajištění zdraví těhotné matky přepravuje těhotné ženy  do 27. týdne těhotenství, a to i bez potvrzení o zdravotním stavu nastávající matky. Samozřejmě že žena by měla mít těhotenství bez komplikací. Pokud však budoucí matka vstupuje do 28. týdne těhotenství je třeba, aby měla u sebe doklad od lékaře, že těhotenství je bez komplikací a její zdravotní stav jí dovoluje letět. Tento doklad budou od vás žádat pracovníci, buď na "checkinu" nebo u odletové brány. Doklad o zdravotním stavu těhotné matky nesmí být starší více než 2 týdny před odletem.

Tak jako každá letecká společnost, i Ryanair má právo odmítnout vzít do letadla těhotnou ženu, která je ve 28. a vyšším týdnu gravidity a zároveň se neprokáže dokladem od lékaře o těhotenství bez komplikací.

Pokud zjistíte, že čekáte přírůstek do rodiny, doporučuji kontaktovat vašeho prodejce letenek, aby vám zjistil podmínky přepravy těhotné ženy na vašem letu.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.