[ Danka]

Napsat něco o sobě není vždy jednoduché. Jsem člověk jako každý jiný. Jsem energická, tvrdohlavá a spontánní, proto nemám problém zapojit se do akcí na poslední chvíli. Ráda bych, asi jako každý, procestovala celý svět, protože takové zážitky vám nikdo nikdy nevezme. Čtyři roky, které jsem strávila na slunném ostrově Kypr mi přinesly spoustu nádherných chvil a způsobily, že jsem se zamilovala do slunce a moře. Přesto miluji i zimu, bruslení, lyžování a bláznění se v sněhu. Nejkrásnější je, když promrzlá přijdu k rozehřátému krbu. Neodmítnu chutnou večeři při svíčkách s dobrým vínem a příjemnou společností. Miluji přírodu, koně, dobré knihy, tanec a turistiku. Nemám ráda samotu. Můj cestovatelský sen: Austrálie, Nový Zéland a Kanada.

Další články

Nejčtenější

09.09.2011
Sever Sardinie trochu jinak
8298 přečtení
17.02.2011
Dubaj - lyžování v poušti
5412 přečtení
03.02.2011
Edinburg a okolí - 3v1
4382 přečtení
03.02.2011
Ryanairem do 27. týdne bez dokladu
4224 přečtení
03.02.2011
Na západě ostrova Kypr
3489 přečtení

Na západě ostrova Kypr

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 3488 x

Dovolená na Kypru, sen mnoha rekreantů. Dnes už více přístupný, neboť je členem EU. Ale pro mnohé zároveň stále nedostupný díky vysokým cenám.

Tato slunečná země je nejkrásnější od února do dubna. Tehdy je tam sice chladněji a občas prší, ale aspoň se tam příroda jen zelená. Všechno tam kvete o přibližně 2 měsíce dříve, úroda se sbírá dvakrát do roka. Raritou je období zimy, kde v pohoří Trodos sněží a přitom o pár desítek kilometrů níže, u moře, se můžeme i koupat. Sice voda v zimě není nejteplejší, ale někteří odvážlivci s tím nemají problém.

Západní oblast Kypru byla mým domovem skoro 4 roky. Nachází se tam pohoří Trodos, kde to vypadá jako v lesích u nás. Klasické stromy, dokonce tam najdeme i vzácné cedrové stromy.

Město Limmasol je druhé největší město Kypru a je v něm soustředěna velká část průmyslu. Limmasol je lodní přístav, s čímž souvisí i jeho důležitost. Město Paphos je nejzápadnějším městem Kypru a jeho výhodou je hezké okolí. I když je všude sucho a příroda je šedivá, tak toto město je v mnoha částech krásně zelené. Je to také díky pěstování banánů. Banánové sady se rozprostírají po celém okolí Paphosu. Nelze opomenout zdejší velké sady pomerančovníků, citronovníků, grepů a dalších citrusových stromů. Je to skoro jako u nás, když vidíte všude kolem sebe sady jabloní, třešní nebo švestek. Pro mě to byl vzácný pohled.

Paphos je malé městečko. Jeho nejbližší okolí tvoří více méně rodinné domy a apartmány, kde svá místa našli zahraniční turisté (nejvíce Angličané, protože Kypr byl kdysi Anglickou kolonií). Západ nabízí turistům mnohé historické zajímavosti, jako např. místo, kde se Aphrodita zrodila z pěny. Dále také Adonisovy vodopády a všechno možné, co se samotné Aphrodity týká. Aphrodita je totiž symbolem celého ostrova.

Přestože ve východní části země je více turistů a nacházejí se tam hezčí pláže, tak bych určitě doporučovala i navštěvu západní části s městem Paphos.

 

Článek je osobním názorem autora blogu (blogera). Společnost CK Malko Polo, s.r.o jako provozovatel stránky blog.letenky.com nebere právní zodpovědnost za správnost a úplnost informací.

 

Fotogalerie

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.