Další články

Nejčtenější

Nejčtenější články na blogu

Samostatně cestující děti

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 6269 x

Častokrát slyším z okolí, od známých a přátel, jak by rádi pustili své ratolesti do zahraničí, ať už jen tak na návštěvu ke svým blízkým, za studiem cizích jazyků, sezónní brigádou či prací. Je úplně jedno, kolik let mají v době, kdy chtějí vycestovat. Stále totiž o ně budeme mít  starost, protože to vždycky byly a budou naše děti. I při cestě do zahraničí proto přemýšlíme, který způsob dopravy pro ně bude nejvhodnější a nejbezpečnější.

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 2. část - Hora křížů (Litva), Riga, Césis (Lotyšsko)

Přidáno: 27.05.2013 | Přečteno 6251 x

Zdravím všechny dobrodruhy!
V této části zápisků se plynule přesunu z Litvy do Lotyšska, vyzkouším si adrenalin na řece Guaja, dozvím se mnoho zajímavostí o Lotyšsku a více vám už prozradím přímo v textu. Tak příjemné čtení.

více

Autem do Londýna

Přidáno: 31.05.2011 | Přečteno 5997 x

Navzdory tomu, že cestování do Londýna leteckou společností je velmi rychlé, pohodlné a díky vysoké frekvenci letů i cenově dostupné, tak bych ráda potenciální zájemce informovala o přitažlivosti cesty autem. Tuto cestu absolvoval můj známý, takže jsou to vlastně jeho zkušenosti z cesty.

více

Jak přežít pád letadla?

Přidáno: 03.02.2011 | Přečteno 5972 x

Letecká doprava patří mezi nejbezpečnější způsob dopravy. Lidé ji proto poměrně často využívají. Je rychlá, pohodlná a častokrát i levnější než přeprava jiným dopravním prostředkem.

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 1. část - Klaipéda, Kuršská Kosa – Nida, Juodkranté

Přidáno: 17.05.2013 | Přečteno 5884 x

Balení kufru mi už nedělalo po absolvovaných měsíčních cestách žádný problém. Přesně jsem věděl, co budu potřebovat a co ani jednou nevybalím. A tak jsem s plným kufrem a nabuzenou  cestovatelskou duší stál na letišti ve Vídni a čekal, kdy otevřou můj gate, abych  nasednul na palubu letadla, které mě za necelé dvě hodiny dopraví do Vilniusu v Litvě.

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 3. část - Palanga, Pape (Lotyšsko), přesun do Estonska

Přidáno: 03.06.2013 | Přečteno 5651 x

V této části cestopisu vám chci představit některá pěkná místa Lotyšska. Stav místních komunikací mi napovídá, že Lotyšsko bude asi chudší zemí než Litva. A jelikož mě zajímá, jak je na tom Estonsko, na závěr se přesunu do této zěmě. Tak co, začaly pobaltské země pomalu lákat i vás?

více

FINSKO 3. část – Kuopio, cesta do Juumy, Národní park Oulanka

Přidáno: 08.07.2013 | Přečteno 5437 x

Zdravím všechny cestovatele,

V této části mých cest po Finsku se dozvíte něco o první kouřové sauně, jejíž název vyslovit mi do dnes dělá problém :) – Jätkänkämppä, proč jsem se během návštěvy národního parku Oulanka místy cítil jako Robinson a mnoho jiných zajímavých věcí. Příjemné čtení!

více

Dubaj - lyžování v poušti

Přidáno: 17.02.2011 | Přečteno 5411 x

Milujete písek, pláž, slunce, ale i sníh, zimu a lyžování. Nevíte, jak to zkombinovat pouze do jedné dovolené? Pak mám pro vás jednu destinaci, kde toto všechno můžete zažít v jednom.

více

Různé tváře Sardinie

Přidáno: 22.05.2014 | Přečteno 5270 x

Jaká je Sardinie? Pro mě naprosto úchvatná, člověk tu najde tajemnou historii nuraghů, krásnou ale i drsnou přírodu, antické památky, krásné pláže a azurové moře, náboženské tradice, skvělé jídlo, příjemné lidi, půvabná městečka s úzkými uličkami, ze kterých dýchá historie. Na tomto ostrově si  opravdu každý najde to svoje.

více

Irsko, Skotsko - Dublin, Irské národní stáje, Kilkenny

Přidáno: 25.03.2013 | Přečteno 5113 x

Bonžúúr, drazí cestovatelé!

Znovu se vám po týdnu hlásím ze své dobrodružné cesty. Za uplynulý týden jsem se ponořil ještě hlouběji do tajemného věčně zeleného ostrova. Přečtěte si moje nejnovější postřehy.

více

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.