[ Generál LeTenky]

Svoji kariéru jsem začal ve francouzské armádě jako letec, kde jsem se svojí usilovností a vynalézavostí vypracoval až na hodnost generála. Tehdy jsem se rozhodl, že opustím vojenskou službu a svoje nejlepší léta věnuji lidem. V současné době spravuji portál, na kterém lidem pomáhám se zakoupením letenek za co nejlepší ceny. Procestoval jsem velkou část světa, ale většinou jen pracovně. Nyní jsem se rozhodl, že se do světa vydám jako dobrodruh.

Nejnovější články na blogu

ŠPANĚLSKO, PORTUGALSKO 2. část - Costa del Sol, Gibraltar, El Rocio, N.P. Coto Doňana

Přidáno: 29.07.2013 | Přečteno 3205 x

Zdravím všechny cestovatele, znovu se hlásím ze svých cest po jihu Evropy. V této části mých zápisků vám prozradím, čím vším je jedinečný Gibraltar, podíváme se spolu do krásného národního parku Coto Doňana a prozradím vám, proč patří Marbella k nejprominentnějším střediskům.

více

ŠPANĚLSKO, PORTUGALSKO 1. část - Andalusie- Granada, Motril, jih Sierra Nevady -Alpujarras, Trevélez

Přidáno: 22.07.2013 | Přečteno 4013 x

Bonžúúúúúúúúúúr, drazí přátelé, rozhodl jsem se, že ze severských zemí  se přesunu na jih a budu poznávat Španělsko a Portugalsko. Nevybral jsem si notoricky známá velká města, ale místa, která by vás také mohla inspirovat k návštěvě těchto zemí. Těším se na vaše reakce a přeji vám příjemné chvíle strávené u čtení mých blogů.

více

FINSKO 4. část - Národní park Oulanka, Laponsko, Rovaniemi

Přidáno: 15.07.2013 | Přečteno 3378 x

Milí cestovatelé!
V poslední části mých zápisků jsem psal o tom, jak mě během turistiky v oblasti Karhunkierrose zastihla bouřka a o tom, zda se mi před děštěm podařilo schovat se dozvíte v tomto blogu. Kromě toho jsem si zašel vyřídit dárky přímo k Santovi a svým nádherným pohledem si mě získalo několik psů husky.

více

FINSKO 3. část – Kuopio, cesta do Juumy, Národní park Oulanka

Přidáno: 08.07.2013 | Přečteno 5437 x

Zdravím všechny cestovatele,

V této části mých cest po Finsku se dozvíte něco o první kouřové sauně, jejíž název vyslovit mi do dnes dělá problém :) – Jätkänkämppä, proč jsem se během návštěvy národního parku Oulanka místy cítil jako Robinson a mnoho jiných zajímavých věcí. Příjemné čtení!

více

FINSKO 2. část - turistika u Punkaharju, finská jezera, Savonlinna, cyklistika u Punkaharju

Přidáno: 01.07.2013 | Přečteno 3217 x

V této části blogu se mnou můžete absolvovat turistiku na hřeben Punkaharju, zavítáme i do provincie Savo, poznáme krásy hradu Olavinlinna, a také se projdeme nádherným arboretem, které je trochu jiné, než arboreta u nás. Tak se rychle dejte do čtení, těším se na vaše komentáře :)

více

FINSKO 1. část - Helsinky, vodní park SAVENA, Punkaharju, Kerimäki

Přidáno: 24.06.2013 | Přečteno 2605 x

Toulavé boty ne a ne sundat Ja tak jsem se rozhodl, že strávím červen ve Finsku. Škoda, že jsem se sem nevydal minulý měsíc, když se zde konalo MS v ledním hokeji... nu což, alespoň budu více poznávat okolí než hokejový stadion smiley.

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 4. část - Altja, Tallin

Přidáno: 10.06.2013 | Přečteno 4807 x

Moje cestování po pobaltských zemích se postupně blíží ke konci. Rád bych vám ještě zprostředkoval moje poslední zážitky z estonského parku Lahemaa, z vesničky Altja a nakonec  z  Tallinu. Věřím, že si najdete místa, která byste v pobaltských zemích rádi viděli :).

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 3. část - Palanga, Pape (Lotyšsko), přesun do Estonska

Přidáno: 03.06.2013 | Přečteno 5651 x

V této části cestopisu vám chci představit některá pěkná místa Lotyšska. Stav místních komunikací mi napovídá, že Lotyšsko bude asi chudší zemí než Litva. A jelikož mě zajímá, jak je na tom Estonsko, na závěr se přesunu do této zěmě. Tak co, začaly pobaltské země pomalu lákat i vás?

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 2. část - Hora křížů (Litva), Riga, Césis (Lotyšsko)

Přidáno: 27.05.2013 | Přečteno 6251 x

Zdravím všechny dobrodruhy!
V této části zápisků se plynule přesunu z Litvy do Lotyšska, vyzkouším si adrenalin na řece Guaja, dozvím se mnoho zajímavostí o Lotyšsku a více vám už prozradím přímo v textu. Tak příjemné čtení.

více

LITVA, LOTYŠSKO, ESTONSKO 1. část - Klaipéda, Kuršská Kosa – Nida, Juodkranté

Přidáno: 17.05.2013 | Přečteno 5884 x

Balení kufru mi už nedělalo po absolvovaných měsíčních cestách žádný problém. Přesně jsem věděl, co budu potřebovat a co ani jednou nevybalím. A tak jsem s plným kufrem a nabuzenou  cestovatelskou duší stál na letišti ve Vídni a čekal, kdy otevřou můj gate, abych  nasednul na palubu letadla, které mě za necelé dvě hodiny dopraví do Vilniusu v Litvě.

více

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.