[ Generál LeTenky]

Svoji kariéru jsem začal ve francouzské armádě jako letec, kde jsem se svojí usilovností a vynalézavostí vypracoval až na hodnost generála. Tehdy jsem se rozhodl, že opustím vojenskou službu a svoje nejlepší léta věnuji lidem. V současné době spravuji portál, na kterém lidem pomáhám se zakoupením letenek za co nejlepší ceny. Procestoval jsem velkou část světa, ale většinou jen pracovně. Nyní jsem se rozhodl, že se do světa vydám jako dobrodruh.

Nejnovější články na blogu

OKOLO ALP 4. část -Cannes, Disneyland, Paříž

Přidáno: 07.04.2014 | Přečteno 3109 x

Moje karavanová dovolená se blíží ke konci. Už mě čeká jen pár míst ve Francii a cesta domů. Dokážete si představit lepší zakončení cestování, než procházkou po červeném koberci a několika dny v Disneylandu a v Paříži? Přesně tak jsem svoji cestu ukončil.

více

OKOLO ALP 3. část - Nice, Monako

Přidáno: 31.03.2014 | Přečteno 2556 x

Bonžúr, přátelé!
V této části si povíme, co dělat, když se vám znenadání porouchá auto. Projdeme se po krásných plážích v Nice i uličkami tohoto města. Podíváme se i na místo konání Formule 1, do Monaka. Tušili jste, že existuje 96 druhů zmrzliny?

více

OKOLO ALP 2. část -Campitello, Benátky, Cavallino, Nice

Přidáno: 24.03.2014 | Přečteno 2724 x

Bonžúúúr, dobrodruzi,
cesta karavanem se mi moc zalíbila a můžu říci, že mi poskytla jiný cestovatelský rozměr.  V této části se podíváme na místo, kde je takový zájem o čerstvé pečivo, že na něj dostanete pořadové číslo. Zjistíme čím se vyznačuje prominentní místo v kempu Mediterraneo a jak mohou Benátky fungovat bez silnic a aut.

více

OKOLO ALP 1.část - Rakousko, italské Dolomity, cyklistika ve Val di Fassa

Přidáno: 17.03.2014 | Přečteno 2735 x

Bonžúúr, přátelé! Všechny vzdálené bezpečné kouty Evropy mám již procestované, tak jsem si tentokrát vybral kilometrově nenáročnou cestu – cestu okolo Alp. Není to přesný název, ale v principu pojedu okolo Alp. Naplánoval jsem si navštívit Rakousko, Itálii – v obou zemích pochodit po horách, potom se přesunu k Benátkám, později do Monaka, do střední Francie, do Paříže a do Disneylandu.

více

SAE 4. část - Al-Ain, Dubaj - Mamzara, Jumeirah Beach

Přidáno: 10.03.2014 | Přečteno 2604 x

V poslední části mých zápisků ze SAE se zajdeme podívat na trh se zvířaty v Al-Ain, pokocháme se zelení v parku Mamzara v Dubaji a poslední den prolenošíme na pláži Jumeirah Beach.

více

SAE 3. část - Sharjah, Abu Dhabi, Liwa Oasis

Přidáno: 03.03.2014 | Přečteno 2590 x

Bonžúúúúr, milí cestovatelé,
ve třetí části mých zápisků zjistíme, že není Disneyland jako Disneyland. Podíváme se do Abu Dhabi, strávíme noc v písečných dunách a dozvíte se, jaké divy dokáže udělat barva pokožky.

více

SAE 2. část – chutě Iránu, rybáři ve Fujairahu, netradiční výchova dětí

Přidáno: 24.02.2014 | Přečteno 2114 x

Zdravím všechny cestovatele, v druhé části mých zápisků ze SAE vám přiblížím chutě iránských jídel, seznámím vás s kapitánem Abdulahem, který je šéfem rybářů ve Fujairahu a na závěr spočítáme, kolik misek vám Arabi nabídnou při konzumaci kebabu.

více

SAE 1. část - Dubaj, Jumeirah Beach, Fujairah

Přidáno: 17.02.2014 | Přečteno 2977 x

Bonžúr, milí cestovatelé. Do Spojených arabských emirátů jsem se vydal trochu dobrodružně - pouze s 10 kg batohem a se stanem. V této části zápisků navštívime Dubaj, osviěžíme se na Jumeirah Beach a podívame se do Fujairahu.

 

 

více

JIŽNÍ AMERIKA 4. část - PŘESUN DO ASUNCIÓNU, ITAIPU DAM, FOZ DO IGUAҪU, SAO PAULO, RIO DE JANEIRO

Přidáno: 10.02.2014 | Přečteno 2982 x

Zdravím vás, milí dobrodruzi, v poslední části mých zápisků z Jižní Ameriky se podíváme na celní systém v těchto zemích, prozradím vám, proč není radno opouštět porouchaný autobus. Svůj výlet završím, jak jinak, na pláži Copacabana.

 

více

JIŽNÍ AMERIKA 3. časť - RURRENABAQUE, VÝLET DO PAMPY, ASUNCIÓN

Přidáno: 03.02.2014 | Přečteno 3377 x

Bonžúr, milí cestovatelé!
Pokud jste si nikdy neuměli představit, co znamená, když se o amazonském deštném pralese mluví, jako o plících Země, tak v této části zápisků to určitě zjistíte. Přesvědčím vás, že existují blázni, kteří chytají kobru téměř do holé ruky a povyprávím vám, jak jsem „ulovil“ aligátora a hledal lesní víly uprostřed pampy.

 

více

1998-2016 © Letenky.com, všechna práva vyhrazena.